Uitslag fotowedstrijd: Sportfotografie

Uitslag fotowedstrijd: Sportfotografie

jesse kraal 4468
Niet alleen de sportzomer ligt achter ons, de zomer zelf heeft (op enkele stuiptrekkingen na) het land verlaten. Tijd om de uitslag van de fotowedstrijd 'sportfotografie' bekend te maken. De makers van deze drie dynamische platen gaan er met de prijzen vandoor.

'De sportzomer van 2013 is bescheiden. In juli staat de Tour de France op het programma, maar de Olympische Spelen en de grote internationale voetbaltoernooien laten nog even op zich wachten,' schreven we bij de aankondiging van de fotowedstrijd 'Sportfotografie'. Het belemmerde jullie niet om 377 foto's in te sturen.

Hoofdprijs: Roel Gaj

Laat nu juist net die Tour de France Nederland in zijn greep hebben gehouden dankzij de opvallende prestaties van Bauke Mollema. Roel Gaj heeft de renner op prachtige wijze vastgelegd, terwijl hij in de eindsprint net lijkt te winnen van een concurrent van Argos Shimano. Een dynamische plaat, met veel beweging en kleur. Echt een fijne sportplaat, die Roel de overwinning en een Vanguard Alta Pro 263AGH ter waarde van 299 euro oplevert.

Roel Gaj
'Sprint' - Foto: Roel Gaj

Tweede prijs: Robin Verheggen

Dynamiek zit ook in de foto van Robin Verheggen. De Ford Focus WRC van Erik van Loon komt op de camera afgestormd, al driftend door het losse zand. Deze foto levert Robin de Vanguard The Heralder 38 ter waarde van 199 euro op.

Robin Verheggen
'ELE Rally' - Foto: Robin Verheggen

Derde prijs: Jarno Schurgers

De derde en laatste prijs gaat naar Jarno Schurgers met zijn foto 'Monte Tamaro'. Het is een bekend trucje, meerdere opeenvolgende foto's van een actie in één beeld monteren, maar Jarno heeft ook alle andere zaken voor elkaar: Een fraaie omgeving, een goed gekozen standpunt en een spectaculaire sprong. We belonen Jarno dan ook met de Vanguard Vojo 25GR ter waarde van 140 euro.

Jarno Schurgers
'Monte Tamaro - Foto: Jarno Schurgers

Met dank aan Vanguard voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van roelj

Vooral de winnende foto, erg gaaf! Waarschijnlijk een middag staan wachten op de streep, dan nog op het juiste moment weten af te drukken, maar het heeft geloond.

afbeelding van Anonymous

Mooie winnaar, fraai licht en kleuren (er zal wel weer discussie komen dat het een oudere (rabo)foto is, maar mooi is hij!)

afbeelding van Klein

Volgens mij een oude foto, rabo bestaat al 2 jaar niet meer, maar wel een mooie foto.

afbeelding van havawu

Alle foto's zijn terechte winnaars. Het is inderdaad wel jammer dat de winnende foto (wederom) een oude foto is. Jammer dat er schijnbaar geen nieuwe uitdagingen door de fotografen aangegaan wordt en jammer dat het Rabo-team in deze winnende vorm niet meer bestaat.
Gefeliciteerd.

afbeelding van roelj

De relevantie van de leeftijd van de foto ontgaat me. Het is geen wedstrijd voor persfoto's van afgelopen maand. En als het gaat om persfotografie, zelfs bij de World Press Photo winnen soms oudere foto's, afhankelijk van datum/jaar van eerste publicatie.

afbeelding van havawu

Het gaat mij niet om persfoto's of zo. Het gaat mij er ook niet om dat een oude, goede foto wint. Ik vind het alleen jammer dat niet iedereen de actuele uitdaging aangaat om een actuele foto te maken voor een wedstrijd. Je gaat een uitdaging aan en die doe je als fotograaf in het veld en niet in het archief. Zelf was mijn tweede inzending ook een oudje en daar heb ik ook spijt van. Was gemakzucht om er maar twee te hebben. Maar goed. Ik blijf er bij dat het geweldige foto's zijn en terechte winnaars.

afbeelding van Sjoerd van der Pluijm

Om deze zomer toch van fraaie sportplaten te kunnen genieten sturen we jullie op pad! ( dat is dus de zomer van 2013 in mijn optiek)

dus niet 2 jaar terug....zet er een datum aan vast dan, dan geen geouwehoer over hoe oud een foto mag zijn en is.

Verder is de nr 1 een mooie foto, niks op aan te merken

afbeelding van Anonymous

Alle drie stuk voor stuk goede foto's mooi werk!!!

afbeelding van Bernadette boon

Tja, oud of nieuw, het zijn mooie foto's.
En doet niemand dat? Af en toe door zijn oude foto's struinen op zoek naar iets moois?

afbeelding van Miez Peek

Prachtserie, allen gefelicteerd