In het laatste kwartaal van 2011 draaide Sony een gigantisch verlies van 2,9 miljard dollar. Afgelopen jaar was vanwege de tsunami, economische malaise en een relatief sterke yen sowieso geen plezier jaar voor de Japanse elektronica-industrie. Een van de onderdelen die niet goed loopt, is de televisie-tak van Sony, waarop de afgelopen acht jaar al ruim elf miljard dollar is verloren.

Digitale fotografie

Met Playstations en digitale camera's wordt juist wel geld verdiend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze twee bedrijfstakken, samen met mobiele technologie, de basis moeten worden van de nieuwe bedrijfsstructuur, genaamd Sony One. Deze nieuwe strategie zal ingaan op 1 april 2012, de dag dat nieuwe CEO Kazuo Hirai aantreedt.

De afgelopen jaren heeft Sony vooral met de NEX'en marktaandeel weten af te snoepen van grote concurrenten Nikon en Canon. Na Olympus en Panasonic, was Sony er snel bij met het uitbrengen van de inmiddels populaire compacte systeemcamera's. In de toekomst zal er nog meer aandacht zijn voor de ontwikkeling en marketing van digitale camera's.