Je moet heel goed de spyshots van zeer matige kwaliteit bestuderen om verschillen te zien met de M8 en de M9. Waarom de oplettende lezer van Leicarumors.com doorhad dat het waarschijnlijk om de Leica M10 gaat? Waarschijnlijk vanwege de manier waarop de persoon op de tweede foto de camera vasthoud. Dit impliceert dat de nieuwe meetzoeker live view krijgt, voor het eerst op een M-camera.

Leica M10

Wat we verder kunnen opmaken uit de kleine foto's zijn een groter scherm, waarschijnlijk ook met een 3:2- in plaats van 4:3-verhouding, een andere layout van de knoppen rechts van het scherm en een digitale accessoirepoort onder de flitsschoen. Daarmee kun je waarschijnlijk de nieuwe Viso-flex van de Leica X2 ook op de M10 gaan gebruiken.

Photoshop

Om het een en ander wat duidelijker te maken, hebben we ons in Photoshop uitgeleefd op de achterkant van de Leica M9 om je een idee te geven hoe de M10 eruit komt te zien. Waarschijnlijk krijgen we op de Photokina in Keulen, aankomende september, de echte Leica M10 te zien.

Leica M10 impressie
Onze impressie van de Leica M10. Waarschijnlijk krijgen we de echte M10 op de Photokina in september te zien.