Tijdens de presentatie van de  Hasselblad Lunar, gebaseerd op de Sony NEX-7, werd al enigszins duidelijk dat Hasselblad de samenwerking met Sony niet wil beperken tot slechts één camera. In de presentatie waren zelfs al tekeningen te zien van een compactcamera en een dslr. Peter Stig-Nielsen van Hasselblad bevestigt de komst van een dslr en een compactcamera in een interview dat we met hem hadden op de Photokina.

Hasselblad Lunar

Hasselblad 'RX100'

Over de techniek van beide camera's kon hij helaas nog niets zeggen, behalve dat deze bij Sony vandaan komt. Op onze vraag of de compactcamera gebaseerd is op de Sony RX100 omdat de lensmodule op de schetsen wel erg veel wegheeft van de lens op die Sony-compact volgde een veelzeggend lachje. Wij durven de voorspelling dat de compact van Hasselblad de techniek deelt met de Sony RX100 dan ook wel aan.

Hasselblad Lunar and Sony RX100

De schets van de komende compactcamera lijkt verdacht veel op de Sony RX100.

Hasselblad dslr

Voor de dslr zetten we in op techniek uit de Sony A99, maar dat durven we met iets minder zekerheid te zeggen. Het lijkt er echter op dat Hasselblad vooral gebruik wil maken van de techniek uit de meest geavanceerde Sony's in hun klasse. Ook zullen ze qua omlooptijd van de modellen meegaan met Sony. Komt er een opvolger van de NEX-7, dan zal ook de Hasselblad Lunar een opvolger krijgen aldus Peter Stig-Nielsen.

Hasselblad DLSR
Hasselblad komt ook met een dslr, wellicht op basis van de Sony A99?

Interview

We hebben een uur lang kunnen spreken met Peter Stig-Nielsen. Uiteraard over de Lunar, maar ook over de nieuwe H5D en de toekomst van het merk. Binnenkort lees je op onze website het uitgebreide interview met de director of professional camera products van Hasselblad.

Peter Stig-Nielsen
Peter Stig-Nielsen, director of professional camera products van Hasselblad.