RolstoelHans Hansen wilde een videorig maken die de camera stil houdt, maar tegelijkertijd vloeiende bewegingen mogelijk maakt. De oplossing werd gevonden in een elektrische rolstoel. Daaraan werd een steadyshot en een giroscoop bevestigt, zodat één persoon de camera en de rolstoel kan bedienen zonder dat dit trillende beelden oplevert. 

Nabewerking

De laatste beetje trillingen worden er uit gehaald in de nabewerking met Adobe Warp Stabilizer, een geavanceerde tool in het programma After Effects. Helaas verlies je daardoor wel iets aan resolutie en/of detail.

Het resultaat ziet er erg professioneel uit, beter dan je wellicht zou verwachten op basis van de beschrijving.

Segway

Echte waaghalzen stappen echter op een Segway, terwijl ze een gigantische steadyshot gewoon vasthouden. Cameraman Karsten Jacobsen mag misschien we de koning van de steadyshots genoemd worden. Niet alleen rijdt hij op een Segway, hij stapt er ook in vliegende vaart vanaf om rennendverder te gaan. Dat alles zonder dat je er als kijker ook maar iets van doorhebt! Deze techniek pastte hij toe bij het Eurovisiesongfestival. In onderstaande video zijn het resultaat en de totstandkoming naast elkaar in beeld gebracht.