Het waren drukke tijden de afgelopen maanden op de redactie. Camera na camera werd uitgebreid aan de tand gevoeld. Het resultaat van onze inspanningen lees je in deze editie, waarin we de reviews van alle recent geïntroduceerde topmodellen klaar voor je hebben staan.

Bomvol camera-reviews

We zetten de Canon 5D Mark III tegenover de Nikon D800, legden de Sigma SD1 Merill op de pijnbank en gingen de schermer in met de Nikon D4. Naast deze spiegelreflexen uit het hoge segment gingen we ook aan de slag met de nieuwe high-end compacte systeemcamera's.Zowel de Fujifilm X-Pro1, Olympus OM-D als Sony NEX-7 hebben we aan een uitgebreide test onderworpen. We kunnen alvast verklappen dat de compacte systeemcamera's nu echt volwassen zijn geworden met dergelijke modellen.

5D Mark III vs D800

Anton Corbijn: Inside Out

Heb je al een van de nieuwste camera's, of lees je gewoon liever over fotografie? Dan mag deze editie ook niet op je koffietafel ontbreken. Niet in de minste plaats om het interview met Klaartje Quirijns, de maker van de documentaire Anton Corbijn: Inside Out, die nu in de bioscoop te zien is. Als geen ander weet zij over deze Nederlandse topfotograaf te vertellen.

Corbijn

André Kuipers: Fotograferen vanuit het ISS

Ook zochten we álles uit over André Kuipers, die momenteel in het ruimtestation ISS verblijft. In zijn schaarse vrije tijd pakt hij graag een van de Nikon-camera's erbij om foto's te maken van onze aarde, het noorderlicht en de sterrenhemel.

Andre Kuipers

Filmen met je dslr

Wil je eens wat anders dan fotograferen? Ga dan aan de slag met de filmfunctie van je camera! We bespreken in deze editie het project De Nieuwe Wildernis, een film van Nederlandse bodem over de Oostvaardersplassen. Natuurfotograaf Ruben Smit is één van de makers van de natuurfilm, waarin veelvuldig gebruikgemaakt wordt van spiegelreflexcamera's met filmfunctie. Daarnaast voelen we diverse statieven, rigs en accessoires aan de tand die van pas komen bij het filmen met je dslr.

Meer fotografie, reviews en objectieven

Verder staat deze editie vol met fotografie. We spreken met talent Rachel Schraven, die in de modewereld probeert door te dringen. Ook de reisfoto's uit Cuba van Danielle van Eerden komen aan bod en we vertellen over pinholefotografie.
Daarnaast lees je in DIGIFOTO Pro 1.2012 onze review van Lightroom 4, de Wacom Intuos5 en laten we je weten wat de Nieuwe iPad voor fotografen betekent.

Ook hebben we diverse objectieven aan een test onderworpen. Je vindt in deze editie reviews van de Carl Zeiss 24mm f/1.8 voor Sony NEX-camera's, de Tokina 17-35mm f/4, Nikon 85mm f/1.8G en de 14-42mm X pancake-zoom.

Papier in de kiosk, digitaal via Zinio

Vanaf nu vind je DIGIFOTO Pro 1.2012 in de kiosk. Je kunt ook een digitaal exemplaar voor je iPad, Android-tablet, pc of mac scoren via Zinio.

DIGIFOTO Pro 1.2012