Als je je nu afvraagt wat er mis is met de traditionele zonnekap en lensdop, dan hoef je niet verder te lezen, het Chinese bedrijf Hoocap richt zich namelijk op mensen die wél problemen hebben met de bestaande oplossing. Al eerder bracht het merk lensdoppen op de markt die opengeklapt als zonnekap fungeren. Hun nieuwste vinding gaat nog een stukje verder.

Hoocap

Deze zonnekap klap je niet in, maar schuif je simpelweg over het objectief. Terwijl je dat doet, schuiven er twee klepjes voor het objectief om deze te beschermen tegen krassen en stof. Dit lijkt echter alleen te werken als het objectief een gelijkmatige dikte heeft, zoals bij bijvoorbeeld de meeste objectieven voor het NEX-systeem het geval is. Daarnaast heeft Hoocap variaties voor de Canon EF-S 17-55mm, EF 18-200mm en Nikon AF-S 17-55mm op de website staan.

Hoocap

Niet erg subtiel

Hoe inventief ook, erg subtiel vinden we de oplossing van Hoocap niet. Momenteel is het bedrijf de zonnekap/lensdop nog verder aan het ontwikkelen, mocht je er wél iets in zien, dan moet je nog even geduld hebben.