In augustus bracht Canon een firmware-update uit voor de 7D, om de levensduur van deze camera nog wat te rekken. De EOS 7D is al sinds 2009 in het assortiment en één van de oudste camera's in de Canon-line-up.

Op de Photokina kwam Canon met de nieuwe fullframe 6D, in de 7D Mark II komt dan ook gewoon weer een aps-c-sensor verwachten we. Volgens de geruchten zou de camera mogelijk ook de 60D moeten vervangen en is er géén 70D op komst. We zijn benieuwd of de 7D Mark II in dat geval ook een uitklapscherm krijgt, zoals de 60D heeft.

7D met uitklapscherm

10 fps, 25 megapixels

Volgens Northlight Images waren belangrijke doelstellingen bij het ontwikkelen van de 7D Mark II een snelheid van 10 beelden per seconde en een resolutie van 25 megapixels. Het gaat vermoedelijk om een nieuwe sensorgeneratie, we zijn benieuwd hoe deze zich zal verhouden tot de Sony-chips die ook in Nikon- en Pentax-dslr's gebruikt worden.

De geruchten zijn afkomstig van een bron die al twee a drie jaar niet meer van zich heeft laten horen. Meer details zijn niet bekend, Canon zou valse informatie naar buiten brengen om de lekken op te sporen.

Beurzen

Of de geruchten op waarheid berusten is afwachten. Begin 2013 staan er wel een aantal beurzen in de planning, een uitgelezen moment voor de introductie van nieuwe camera's. De PMA 2013 begint op 6 januari in Las Vegas en duurt tot de 11e van die maand. Enkele weken later begint op 31 januari in Japan de CP+.