Kamera Express maandthema: alles over drones

Christel de Wolff 1368
In juli staat het online thema-magazine van Kamera Express in het teken van drones. Hier vind je handige tips, een Drone Academy, een Drone Buying Guide, leuke musthaves, bijzondere interviews én een toffe foto- en videowedstrijd.

Klik hier door naar het online thema-magazine van Kamera Express.

Het Maandthema Drones is voor iedereen interessant: voor mensen zonder ervaring met drones én voor beginnende en verder gevorderde dronefotografen en dronefilmmakers. In de Academy krijg je stapsgewijs uitleg over de mogelijkheden, toepassingen, modellen en dronetypes.

Stranden, uitgestrekte landschappen of pittoreske dorpjes: er zijn ontzettend veel fotogenieke plekken om met je drone te gaan vliegen. Maar... je kunt niet zomaar overal naartoe. Het is van belang dat je je aan de regelgeving houdt. Daardoor vallen sommige gebieden af. Gelukkig blijven er veel mooie plekken over waar je naar hartelust aan de slag kunt gaan. Je moet alleen nét weten waar je moet zijn. De beste dronelocaties in Nederland, België en wereldwijd zetten we voor je op een rijtje.

Als dit nog niet inspirerend genoeg is, nodigen we je uit om zeker ook de interview-pagina’s en Who to follow-pagina’s te bekijken. Daar zie je hoe surrealistisch, hoe perfect symmetrisch en oogverblindend dronebeelden eruit kunnen zien.

 ^ Links: @abstractaerialart | Rechts: Merr Watson

Leren van een professional

Leer van professionals! Zij geven leuke en originele tips. Leer van de gezichten achter grote accounts als @abstractaerialart, @merrwatson, @ronnybrouwers en @florian_ledoux_photographer. De één legt uit hoe je óók of zelfs juist onder minder perfecte weers- en lichtomstandigheden goede beelden maakt. De ander focust meer op de instellingen en raadt je af om de automatische instellingen op je camera of drone te gebruiken.

Opvallend: bijna elke dronegebruiker doet van tevoren uitgebreid onderzoek: allemaal op een eigen manier. De één zet Google Earth in en de ander scrollt uren door fotografiepagina’s. Ter plaatse zijn de beeldmakers vaak snel klaar. Al het werk hebben ze eerder al verricht.

Elke dronefotograaf of dronefilmmaker zegt: zorg dat je je apparatuur kent. Hoe? Dat kan ook weer op verschillende manieren. Lees hóe in dit Maandthema.

^ Kees Streefkerk

Inspiratie

Lees hoe de jonge fotograaf Kees Streefkerk zichzelf leerde omgaan met de drone. Deze creatieveling zet bovendien nabewerking op een eigen manier in. Hij overdrijft zijn edits graag: ze mogen júist zichtbaar zijn. Andere dronefotografen zetten nabewerking op een andere manier in.

Je ziet het: elke dronespecialist vertelt weer een eigen verhaal. Dat is ook het best, want het is juist tof als je een eigen stijl en visie hebt. De dronefotografen zijn het allemaal wel met elkaar eens wat betreft de regelgeving: respect the rules! De regels zijn er niet voor niets, dus zorg dat je ze kent. Experimenteer met de mogelijkheden van je drone maar zorg wel dat je veilig vliegt. Als dat betekent dat je je drone 60 meter moet laten opstijgen: doe dat dan.

In de Buying Guide ontdek je welke drone bij je past. In de rubriek Musthaves zie je welke onmisbare accessoires je verder nog nodig hebt om alles uit jouw drone te halen. Denk aan afstandsbedieningen, opladers, bescherming, filters, landing gears, hardcase dronekoffers, skins en rugtassen.
 

Game of Drones fotowedstrijd

Bij de Game of Drones-wedstrijd kun je mooie prijzen winnen. Stuur een topdown foto of een video naar Kamera Express. Een foto of een video die je maakte vanuit de hoogte. Denk aan het beeld dat je maakte van de skyline van een stad, terwijl jij op het dak van een hoge flat stond. Of aan de video van het dal na een lange bergwandeling. Het maakt niet uit of je je beeld met of zonder behulp van een drone maakte. Wie weet win jij één van de twee prijzen: een DJI Mavic Air en een DJI Osmo Action. 

Kortom: drone-inspiratie in overvloed. Klik snel door, zoom uit en goede vlucht!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel