Maandthema december

'It's all about vlogging' bij Kamera Express

Christel de Wolff 1642
'It is all about vlogging' in het Maandthema van december. Dit online magazine biedt volop vlog-inspiratie. Zowel beginners als vlogpro's krijgen hier tips and tricks.
Je vindt er vlog-accounts, musthaves en camera's waarmee je jezelf kunt filmen. Waar wacht je nog op? Pak je camera, je stabilizer, je spraakwater en vlog on!
maandthema kamera express vloggen

In 'Zo begin je met vloggen!' geeft het internationale vlogduo WEAREKINGINGIT (bestaande uit Craig en Aimee uit Zuid-Wales) 7 tips en tricks, zodat beginnende vloggers uit de voeten kunnen. Zo vertellen ze dat je jezelf moet zijn voor de camera, groots mag durven denken. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Ze kleden zich vrolijk, komen energiek over en reizen de wereld over. Bekijk hun vlogs via het artikel en je handen beginnen te kriebelen.

Want zelf vloggen is toch het allerleukste wat er is? En het ontwikkelen van je eigen stijl is toch ook superleuk? Ben je al begonnen met vloggen? Bedenk wel dat je ook moet kunnen editen om van jouw materiaal uiteindelijk een lopende film te maken. Daarom: het artikel 'How to edit: the basics' met praktische aanwijzingen, printscreens van editing-programma’s en uitgebreide informatie, op een toegankelijke manier gepresenteerd. Iedereen kan leren editen! Je zult ontdekken dat je veel hebt aan jouw editing-skills, hiermee kun je echt iets onderscheidends en tegelijkertijd herkenbaars maken. Bijvoorbeeld door een bepaalde intro terug te laten keren of door met muziek te werken of juist met hele korte, snelle beelden, afgewisseld met B-roll.

Wie zijn jouw favoriete vloggers? Of weet je niet meer wie je nu moet volgen, door al die duizenden vloggers op het wereldwijde web? Wij hebben in de Who to follow-rubriek en een selectie gemaakt zodat je een beginnetje kunt maken. De vloggers die we selecteerden hebben een passie voor fotografie en video. Denk aan Jessica Kobeissi, Peter McKinnon, Monica Geuze, Matti Hoopoja en onze Kamera Express-medewerkers Kevin Kwee en Michiel van der Schoot.

Je vindt hier niet alleen entertainment maar steekt er ook nog wat van op! In andere artikelen laten we nog meer vloggers zien, in beeld en in tekst. Je ziet hoe veelzijdig de wereld van het vloggen kan zijn. De een vlogt over auto’s, de ander over het leven in Spanje, een liefdeskoppel van twee dames vlogt over hun dagelijkse leven (en baby) en weer een ander vlogt over haar sportambities. Daarbij willen de vloggers over het algemeen positiviteit overbrengen en het publiek iets leren. De vloggers lichten ook toe welke apparatuur ze gebruiken. Ze werken aan de ontwikkeling van hun stijl en YouTube-kanalen. Welke vlogger spreekt jou het meest aan?
maandthema kamera express vloggen

In dit online magazine tippen we camera’s, stabilizers, microfoons en andere accessoires. In de Keuzehulp Vloggen en in de rubriek Musthaves vind je specifieke informatie over onmisbare items. Besef ook dat je bij vloggen niet zonder goed geluid kunt. Je moet wel goed te verstaan zijn. Welke apparatuur en microfoon gebruik jij? Het artikel “Alles over audio” biedt meerdere opties. Je hebt veel verschillende microfoons, met allemaal eigen voordelen. Wij leggen uit welke microfoons perfect zijn voor vlogs en welke ondersteunende extra’s daarbij passen.

Bij een aankoop van €50,- krijg je een Academy cadeau. Ons videoteam legt uit wat vloggen is, vertelt over diverse vloggers en geeft praktische tips. Over het filmen van jezelf vanuit verschillende filmhoeken. Over de aandacht die je moet steken in het verhaal dat je wil vertellen. Over benodigde accessoires, audio en over nuttig gebruik van Social Media. Vlogger Alwin Ritstier van Vet Gezellig vertelt in het Academy-interview hoe hij zijn vlogs aanpakt. Watch and learn!
maandthema kamera express vloggen

Maak je al toffe vlogs? Heb je ideeën voor een vlog? Wil je wel nieuwe gear winnen? Doe dan mee met de Vlogwedstrijd en win een Sony RX0 Mark II actioncam. Deze camera heeft een uitklapbaar schermpje, een razendsnelle autofocus en andere professionele features.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel