Aankondiging: 2 Canon RF-objectieven, van macrofotografie tot weidse landschappen

Redactie DIGIFOTO Pro 1248
Canon heeft twee nieuwe RF-objectieven aangekondigd – de RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, een lichtsterke f/1.8 prime-lens, en de RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM ultra-groothoeklens

De Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM en RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM zijn zeer veelzijdige lenzen en geschikt voor allerlei vormen van fotografie en vlogging. De objectieven beschikken over geavanceerde optische technologie en gebruiksvriendelijkheid voor opnamen van hoge kwaliteit.

Maak kennis met de Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

De RF 24mm F1.8 MACRO IS STM is een compacte en veelzijdige 24mm groothoek prime-lens met Canon’s RF-vatting. De RF 24mm F1.8 MACRO IS STM is een snelle en heldere lens met beeldstabilisatie, die met een maximaal diafragma van f/1.8 en een cirkelvormig ontwerp met 9 lamellen perfecte resultaten garandeert bij weinig licht. Dit geeft ook een fraaie, zachte achtergrond die het onderwerp scherp in beeld laat komen. Bij gebruik met een camera met APS-C-sensor geeft deze lens een effectieve brandpuntsafstand die vergelijkbaar is met een 35mm uitvoering. Met een compacte vormgeving, een gewicht van slechts 270 gram en geartype STM-aandrijving voor snel en stil scherpstellen, is de RF 24mm F1.8 MACRO IS STM perfect voor reis- en landschapsfotografen die onderweg content schieten. Met een minimale scherpstelafstand van 14 cm (0,5x vergroting) biedt deze lens een breed scala aan creatieve mogelijkheden, zodat fotografen en vloggers uitzonderlijk dicht op hun onderwerp kunnen scherpstellen en toch de wijdere omgeving rondom kunnen vastleggen. Dankzij de aanpasbare Lens Control Ring kunnen fotografen zowel de ISO waarde als het diafragma gemakkelijk aanpassen en eenvoudig schakelen tussen de verschillende AF-methoden. Met een speciale scherpstelring geeft deze lens ook meer controle bij handmatig scherpstellen. Bij gebruik in combinatie met compatibele camera’s wordt de lensinformatie weergegeven om nog meer ondersteuning te bieden bij het scherpstellen met de RF 24mm F1.8 MACRO IS STM. Met 11 elementen in 9 groepen en Super Spectra-coatings om zowel reflecties als overstraling te voorkomen, maakt de RF 24mm F1.8 MACRO IS STM telkens weer opnames van de hoogste kwaliteit. De RF 24mm F1.8 MACRO IS STM zorgt voor levensechte foto’s en stabiele video-opnamen en heeft een 5-stops Optical Image Stabilizer die tot 6,5-stops IS kan worden verhoogd bij gebruik in combinatie met een body uit de EOS R-serie met IBIS (In Body Image Stablizer).

Verruim je blik met de Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM ultra-groothoek

De Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM biedt de flexibiliteit van een reeks populaire brandpuntsafstanden en heeft een indrukwekkend brandpuntbereik van 15-30mm – ideaal voor het vastleggen van reizen, landschappen of vlogs. Met dit indrukwekkende brandpuntbereik van 15-30mm kunnen fotografen en vloggers immers nog meer uit een opname halen en de volledige context en grootte van onderwerpen zoals gebouwen en ruwe landschappen vastleggen. De RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM heeft een 5,5-stops Optical Image Stabilizer die langere sluitertijden mogelijk maakt bij opnamen uit de hand en voor vloeiende videobeelden. Bij gebruik in combinatie met een EOS R System-body met IBIS is zelfs tot 7-stops mogelijk voor trillingsvrije foto’s en videoscènes. Met een gewicht van slechts 390 gram is de compacte, maar toch robuust vormgegeven RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM ideaal voor opnamen onderweg. Dankzij de leadscrew-type STM-scherpstelmotor kan de RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM snel scherpstellen op onderwerpen die zich razendsnel verplaatsen. Deze opvallend stille STM-motor is ook geschikt voor video-opnamen. De RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM is een veelzijdige lens en biedt met 0,52x vergroting ook indrukwekkende macro-mogelijkheden. Het nieuwe optische design van de RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM is voorzien van asferische en nauwkeurig gegoten elementen met lenscoatings om elk detail haarscherp vast te leggen. Een gecombineerde Focus-/ Lens Control Ring stelt in staat eenvoudig instellingen aan te passen zonder je blik van de scène of het onderwerp af te wenden.

Geavanceerde technologie voor nog meer creatieve vrijheid

Het geavanceerde design van de RF-serie vormt de basis voor de RF 24mm F1.8 MACRO IS STM en RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM. Zo zijn beide objectieven uitgerust met innovatieve lenstechnologie in een lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen formaat om overal haarscherpe opnamen te maken. Met de grote beeldhoek en het snelle diafragma voor hoge kwaliteit foto’s en video’s in omgevingen met weinig licht, is de RF 24mm F1.8 MACRO IS STM de perfecte keuze voor iedereen die de wereld om zich heen wil verkennen met de kwaliteit van een prime-lens. En voor wie nog meer creatieve vrijheid zoekt, is er de RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM met zijn ultra-wijde zoombereik en de mogelijkheden voor dichtbij scherpstellen – ideaal voor het vastleggen van uitgestrekte landschappen tot de kleinste details. Deze objectieven  zijn compatibel met de full-frame EOS R modellen, en zullen dankzij de groothoek-brandpuntsafstanden ook een geweldige aanvulling zijn op Canon’s nieuwe APS-C-modellen, de EOS R7 en EOS R10.

Prijzen en beschikbaarheid

De RF 24mm F1.8 MACRO IS STM is vanaf augustus beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €769,99 – de RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM vanaf september voor een verkoopadviesprijs van €719,99. Ga voor meer informatie naar www.canon.nl.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie