Maandthema Kamera Express

Digitaal? Analoog! - Leer erover bij Kamera Express

Christel de Wolff 484 0
Deze maand gaat het bij Kamera Express over analoge fotografie. Een stap terug in de tijd? Ja en nee. Analoge fotografie is anno 2021 nog steeds populair, ook onder jongeren!

Het Maandthema van Kamera Express bevat interviews, inspiratie, tutorials en nog veel meer. 

In de Musthaves-rubriek tipt Kamera Express de beste analoge camera’s en accessoires op het gebied van analoge fotografie. In de Keuzehulp vind je diverse opties waar je bij de aanschaf van je camera of rolletje rekening mee kunt houden. Wil je zwart-wit-foto’s, wil je een romantische sfeer of een paarse gloed laten zien in je foto’s? Kies dan een bijpassend filmrolletje.

Kijk maar eens hoe al die fotografen op de Who to follow-pagina dat deden. Elke fotograaf heeft een eigen manier van analoog te werk gaan. De ene fotograaf heeft vooral interesse in film. De ander maakt lieflijke en romantische beelden. Weer een ander maakt gebruik van de wat grove korrel in de foto’s of benadrukt rauwe kanten door de keuze voor zwart-wit. Op de Who to follow-pagina zetten we al die verschillende stijlen bij elkaar. Het zijn kunstwerkjes in een online galerie!

 Oldschool fotograferen met Patrick Dreuning. In deze video gaan ze op pad in Utrecht met deze prijswinnende fotograaf. In deze aflevering een introductie over hem, zijn werk en zijn passie voor fotografie. Ook laat hij wat verschillen en overeenkomsten zien met digitale fotografie aan de hand van de EOS RP en 35mm objectief. 

In dit Maandthema krijg je vele praktische tips, in de web-artikelen en in een enthousiasmerend filmpje van het Kamera Express-videoteam. Bij analoge fotografie moet je op andere dingen letten dan bij digitale fotografie. Met welke analoge camera kun je het beste beginnen? Met 35mm met verwisselbare lens? Of met een wegwerpcamera? Of wil je toch een Instant camera? Hoe bewaar je je rolletje? Gebruik je een lichtmeter? Hoe creëer je creatieve effecten? Op al deze vragen (en meer) krijg je antwoord.

Check dit alles, en nog veel meer, op de speciale pagina van Kamera Express.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel