Fotografische mogelijkheden met GFX Medium Format verder vergroot

FUJIFILM voegt FUJINON GF250mmF4 R LM OIS WR teleobjectief toe aan lijn van GF objectieven

Remco Stunnenberg 640 0
FUJIFILM voegt het FUJINON GF250mmF4 R LM OIS WR teleobjectief toe aan haar lijn van GF objectieven voor het GFX Medium Format systeem (43.8x32.9mm). Dat maakte FUJIFILM vandaag bekend. Daarnaast komt er ook een teleconverter beschikbaar. De FUJINON GF1.4x TC WR. Dit nieuwe teleobjectief en de converter zullen vanaf mei 2018 beschikbaar zijn. Daarmee komt het totaal aantal beschikbare GF objectieven uit op acht.

Dankzij de introductie van dit nieuwe teleobjectief worden de mogelijkheden om te fotograferen met het GFX Medium Format systeem aanzienlijk vergroot. De meest belangrijke brandpuntsafstanden voor fotografische doeleinden worden nu door middel van de komst van dit teleobjectief ondervangen. Tegelijkertijd met de lancering van dit objectief en de teleconverter zullen er ook een tweetal macro tussenringen worden geïntroduceerd. De ‘MCEX-18G WR’ en de ‘MCEX-45G WR’. Door de komst van deze tussenringen wordt macrofotografie voor een grotere groep GFX fotografen eenvoudiger bereikbaar. Hierdoor wordt het fotograferen met het GFX Medium Format systeem nog interessanter.De GF objectieven van FUJIFILM zijn de beste in hun klasse en bieden superieure optische prestaties. Kenmerkend is de hoge detail- en rijke kleur- en toonweergave, met kleuren zoals alleen FUJIFILM heeft. De GF250mmF4 biedt een uitermate hoge beeldkwaliteit in combinatie met een Medium Format sensor die ongeveer 1.7x meer oppervlakte heeft dan het traditionele 35mm beeldformaat.
De FUJIFILM GFX50S is de eerste digitale Medium Format systeemcamera van FUJIFILM. Een camera die ondertussen gebruikt wordt door vele fotografen waaronder veel professionals, maar ook door fotografen die fotografie een warm hart toedragen. 

De GF250mmF4 R LM OIS WR is een teleobjectief met een beeldhoek die overeenkomt met een 198mm objectief voor een 35mm camera. Door zijn optische kwaliteiten is dit objectief in staat om de atmosfeer zo vast te leggen alsof je er zelf bij bent geweest. De hoge detailweergave van dit objectief is ‘futureproof’. 

Wanneer dit teleobjectief wordt voorzien van de GF 1.4X TC WR teleconverter, wordt de totale brandpuntsafstand terug gerekend naar 35mm formaat maar liefst 277mm. Het objectief is voorzien van een nieuwe scherpstelfunctie waarmee de fotograaf direct de laatst gebruikte instelling kan toepassen omdat deze wordt opgeslagen in het geheugen van het objectief. Door gebruik te maken van hoogwaardig magnesium is het gewicht van deze ‘lens’ relatief laag. Daarnaast is het objectief stof- en waterbestendig zodat hij onder alle weersomstandigheden kan worden ingezet. Zo kan hij bijvoorbeeld tot -10o Celcius worden gebruikt.

Ook de macro tussenringen ‘MCEX-18G WR’ en ‘MCEX-45 WR’ kunnen aan dit teleobjectief worden gekoppeld. Deze macro tussenringen zullen gelijktijdig met de komst van dit nieuwe objectief en de 1.4x teleconverter beschikbaar komen. Hierdoor worden de mogelijkheden van het GFX systeem nog verder uitgebreid.

Er is nog meer goed nieuws voor fotografen die werken met de Fujifilm GFX 50S-camera. Voor dit systeem brengt Fujifilm in mei ook een firmware-update uit. De update brengt verbeteringen met zich mee en enkele zeer interessante nieuwe functies. Lees het hier

Meer informatie over FUJIFILM? Kijk hier
 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco