FUJIFILM’s eerste tele-zoom voor Medium Format systeemcamera’s

FUJINON GF100-200mm f/5.6 R LM OIR WR

Remco Stunnenberg 831 0
Heel recent kondigde FUJIFILM een nieuw objectief aan voor haar GFX Medium Format Systeem. Het FUJINON GF100-200mm f/5.6 R LM OIR WR objectief. Dit objectief is FUJIFILM’s eerste tele-zoom objectief voor haar Medium Format systeemcamera’s.

De reikwijdte van dit nieuwe objectief is overeenkomstig met een 35mm camera gelijk aan een brandpuntsafstand van 79mm tot 158mm. Daarmee is dit FUJINON tele-zoom objectief uitermate geschikt voor het fotograferen van natuur opnames en landschappen. Bovendien is dit objectief stof- en weerbestendig gemaakt en voorzien van optische beeldstabilisatie. Het ligt in de bedoeling dat dit nieuwe GF100-200mm F5.6R LM OIS WR objectief vanaf 14 februari 2019 verkrijgbaar zal zijn bij de fotovakhandel en bij gespecialiseerde dealers.

FUJINON: FUJIFILM’s allerbeste objectieven

De GF objectieven van FUJINON zijn FUJIFILM’s allerbeste objectieven en staan garant voor een zeer hoge beeldkwaliteit en de beste optische prestaties. Dat uit zich niet alleen in het optische ontwerp en in de robuustheid van deze objectieven, maar ook in hun kleurweergave en zeer hoog oplossende vermogen waardoor alle details haarfijn zichtbaar zijn. Het spreekt voor zich dat deze objectieven kunnen worden gebruikt op de reeds beschikbare FUJIFILM GFX 50S en de FUJIFILM GFX 50R. Door de introductie van dit nieuwe GF100-200mm objectief komt het totale aantal beschikbare GF objectieven voor het GFX nu uit op al méér dan acht.

De FUJINON GF100-200mm f/5.6 R LM OIS WR is een tele-zoom objectief dat in staat is om iedere fotografische scéne tot in de details vast te leggen, aldus FUJIFILM. Wanneer gefotografeerd wordt met vol open diafragma kenmerkt dit objectief zich door een prettige bokeh wat extra sfeer geeft aan de opname. Het objectief is stof- en weerbestendig gemaakt waardoor er gefotografeerd kan worden tot een temperatuur van -10oC. De brandpuntsafstand kan worden verlengd door gebruik te maken van de GF1.4X TC WR teleconverter. Het bereik wordt daarmee dan verlengd in vergelijk met een 35mm camera van 111-221mm. Dit alles zonder waarneembaar verlies van beeldkwaliteit, claimt FUJIFILM.

Prijs en beschikbaarheid FUJINON GF100-200mmF5.6 R LM OIS WR

Adviesprijs € 1.999, -
Beschikbaar vanaf 14 februari 2019

Lees ook: Praktijk: Fujifilm XF 200mm f/2.0

Lees ook: Fujifilm ambassadeur Ferry @ work

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco