Ferry Knijn: Hoe schiet je een portret reeks in 15 minuten? Zo!

Fujifilm ambassadeur Ferry @ work

Redactie DIGIFOTO Pro 1301
Recent was DIGIFOTO Pro te gast in de fotostudio van professioneel fotograaf en Fujifilm ambassadeur Ferry Knijn. Ferry deed een prikkelende uitspraak. Hij benoemde een, in zijn ogen, belangrijk verschil tussen een hobby fotograaf en een professioneel fotograaf.

Ferry liet tijdens het gesprek in zijn studio weten dat hij regelmatig de vraag krijgt wat volgens hem het verschil is tussen een professioneel en een niet professioneel fotograaf. Het antwoord op die vraag mogen we best een beetje prikkelend noemen. Ferry: 'Een niet professional klaagt nog wel eens wanneer hij of zij slechts een half uurtje heeft voor een fotoshoot, terwijl een professioneel fotograaf al blij is wanneer hij/zij een kwartiertje krijgt.'

Fujifim ambassadeur Ferry Knijn in de praktijk

© Ferry Knijn (een van de resultaten van de 15 minuten shoot van Ferry)

Ferry in de praktijk

Vervolgens laat Ferry in de praktijk zien dat je binnen een kwartier en ook nog op zeer relaxte wijze een mooie, gevarieerde set aan portret foto's kan schieten. En dat alles met maar één flits lamp, een Profoto B10, en slechts een paar simpele hulpmiddelen. In de categorie: less is more.

Ferry: 'Een professioneel fotograaf is al blij wanneer hij een kwartiertje krijgt'

Benieuwd hoe Ferry dit doet en wat de resultaten zijn van zijn vijftien minuten shoot? Bekijk het in onderstaande video.

Over Ferry

Ferry is in 2011 het fotografie vak ingerold vanuit de muziekwereld. Sinds 2014 werkt hij fulltime als reportage- en portretfotograaf voor magazines, tv-omroepen, bedrijven en vooral veel voor muzikanten en artiesten. Sinds 2017 is hij ambassadeur van Fujifilm. Zijn stijl is vooral sfeervolle (locatie-)portretfoto’s die vaak met maar één flitslamp gemaakt zijn.

In de cameratas van Ferry

Ferry werkt onder andere met de Fujifilm X-H1 in combinatie met de volgende objectieven: de 10-24mm, de 16-55mm, de 16mm en de 56mm 1.2 APD. Daarnaast werkt hij met de Fujifilm GFX 50S in combinatie met de 45mm, de 63mm en de 110mm. Voor dat laatste syteem kondigde Fujifilm vandaag een nieuw objectief aan, de FUJINON GF100-200mm f/5.6 R LM OIR WR, FUJIFILM’s eerste tele-zoom objectief voor haar Medium Format systeemcamera’s. Hier lees je meer over dit vandaag door Fujifilm aangekondigde objectief.

Ferry en DIGIFOTO Pro op Instagram

Meer info over Ferry vind je hier. Benieuwd naar de werken die hij deelt op Instagram? Kijk dan hier. En vergeet ook niet het Instagram account van DIGIFOTO Pro te volgen! Deze vind je hier.   

Lees ook: Fotofair 2019: Workshop Character Portretten met Speedlights onder leiding van Ferry Knijn

 

 

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie