'Een van de beste op de markt'

Fujifilm X-H1 ontvangt prestigieuze EISA award

Remco Stunnenberg 543 1
De European Imaging and Sound Association (EISA) bekroont de Fujifilm X-H1 met een prestigieuze award, de EISA Mirrorless Camera 2018-2019 (Best product).

De EISA-awards worden gekozen en toegekend door een gerenommeerde jury bestaande uit redacteuren van 53 internationale tijdschriften op het gebied van consumentenelektronica. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de door consumenten gewenste kenmerken en klasse.

Lees ook: Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art bekroont met prestigieuze EISA award 

De Fujifilm X-H1 is het nieuwe professionele vlaggenschip binnen de Fujifilm X-lijn. Deze camera heeft een interne beeldstabilisatie die volgens de EISA vakjury zeer effectief is. 'De ergonomie is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van eerdere modellen. Zo kreeg de X-H1 grotere knoppen, een grotere grip en een erg prettig LCD-scherm. De snelle hybride autofocus wordt aangevuld met stille opnamen tot 14 frames per seconde, terwijl de nieuwe zoeker met een resolutie van 24.3 megapixels een van de beste op de markt is. De filmopname is verbeterd met onder andere Cinema-4K-resolutie en F-Log-gamma. De hoge resolutie van deze camera geeft bovendien weinig ruis.'

Deze onderscheiding is voor ons geen verrassing. Voor DIGIFOTO Pro 2.2018 gingen wij al op pad met deze camera en ook wij waren er erg over te spreken. Zo gaven wij deze camera op het gebied van beeldkwaliteit een 8. de bediening beoordeelde wij met een 9, snelheid met een 8, behuizing met een 9 en prijs/kwaliteit met een 8. Daarnaast kende wij een goud award toe aan de Fujifilm X-H1.

Lees ook: Twee EISA awards voor Nikon DSLR camera en NIKKOR teleobjectief

Benieuwd naar onze hele review van de Fujifilm X-H1? Hier kun je DIGIFOTO Pro 2.2018 met daarin de complete review van dit objectief los bestellen. Uiteraard kun je hier ook de andere edities van DIGIFOTO Pro los bestellen. Kosten? €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Lees ook: Canon ontvangt vier prestigieuze EISA-awards​​​​​​​  

EISA Awards

Er werden maar liefst 18 EISA-awards uitgereikt en naast Fujifilm vielen ook Tamron, Nikon, Sony, Sigma, Canon en Panasonic in de prijzen. Meer informatie over de EISA awards en in het bijzonder de winnende fotocamera's, objectieven en accessoires vind je hier.

Lees ook: Fujifilm gaat productiecapaciteit uitbreiden

Lees ook: De unieke strategie van Fujifilm 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco

afbeelding van az330zoom_160597

een zoeker van 24,3 megapixels?