EISA-awards 2018

Twee EISA awards voor Nikon DSLR camera en NIKKOR teleobjectief

Christel de Wolff 589 0
De European Imaging and Sound Association (EISA) heeft twee awards uitgereikt aan Nikon. De D850 en AF-S NIKKOR 180-400mm f/4 E TC1.4 FL ED VR vielen in de prijzen in de categorie 'Professional DSLR Camera' en 'Professional Lens'.

De EISA-awards worden gekozen en toegekend door een gerenommeerde jury bestaande uit redacteuren van 53 internationale tijdschriften op gebied van consumentenelektronica. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de door consumenten gewenste kenmerken en klasse. Je jury reikte twee awards toe aan Nikon.

Lees ook: Canon ontvangt vier prestigieuze EISA-awards

EISA Professional DSLR Camera 2018-2019: Nikon D850

De jury van EISA had lovende woorden over voor de Nikon D850. Zij noemden de camera met 45,7 megapixel BSI CMOS-sensor namelijk een uitstekende en krachtige full-frame DSLR die alles aankan. De D850 legt zeven beelden per seconde vast bij volledige resolutie en heeft een 153-punts autofocussysteem waarmee bewegende onderwerpen betrouwbaar kunnen worden gevolgd terwijl de grote en heldere optische zoeker het eenvoudig maakt om onderwerpen te kaderen.

EISA Professional Lens 2018-2019: AF-S NIKKOR 180-400mm f/4 E TC1.4 FL ED VR

EISA beloonde dit objectief met een award vanwege de gebruiksvriendelijkheid van het objectief dat garant staat voor scherpe beelden over het hele zoombereik, zelfs bij gebruik van het maximaal diafragma. De doeltreffende stabilisatie maakt het mogelijk om te fotograferen met sluitertijden tot vier stops langer dan anders mogelijk zou zijn zonder stabilisatie. Het objectief is bovendien weerbestendig dankzij een fluorcoat die het voorste element beschermt tegen water, stof en vuil.

 EISA Awards

Er werden maar liefst 18 EISA-awards uitgereikt en naast Nikon vielen ook Canon, Tamron, Sigma, Sony, Fuijifilm en Panasonic in de prijzen. Meer informatie over de EISA awards en in het bijzonder de winnende fotocamera's, objectieven en accessoires vind je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel