EISA-awards

Canon ontvangt vier prestigieuze EISA-awards

Christel de Wolff 519 0
De European Imaging and Sound Association (EISA) bekroont Canon met vier prestigieuze awards. De twee camera's EOS 6D Mark II en EOS M50, het EF 85mm f/1.4L IS USM objectief en de Speedlite 470EX-aI flitser vielen in de prijzen en kregen lovende woorden te horen van de vakjury.

De EISA-awards worden gekozen en toegekend door een gerenommeerde jury bestaande uit redacteuren van 53 internationale tijdschriften op gebied van consumentenelektronica. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de door consumenten gewenste kenmerken en klasse. Je jury kende vier awards toe aan, twee camera's, een objectief en een accessoire van Canon.

EISA DSLR Camera 2018-2019: Canon EOS 6D Mark II

Volgens de EISA jury is de Canon EOS 6D Mark II een compacte, maar krachtige DSLR voor de enthousiaste fotograaf. Dankzij de 26,2 megapixel full-frame CMOS-sensor en DIGIC 7-Beeldprocessor levert de camera uitstekende beeldkwaliteit, zelfs in scenario's met weinig omgevingslicht.

EISA Best Buy Camera 2018-2019: Canon EOS M50

Deze compacte en betaalbare systeemcamera levert dezelfde beeldkwaliteit als zijn grote broers. De jury was onder meer te spreken over de 24.1 megapixel APS-C-sensor en DIGIC 8-beeldprocessor die het mogelijk maken om hoogwaardige beelden en 4K-video's vast te leggen.

EISA DSLR Prime Lens 2018-2019: Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

Deze lens combineert ingebouwde beeldstabilisatie met een zeer groot diafragma, wat het mogelijk maakt om foto's uit de hand te maken in situaties met weinig omgevingslicht. De afwerking en nauwkeurige autofocus overtuigden de EISA-jury om de 85mm prime lens te bekronen met een award.

EISA Photo Innovation 2018-2019: Canon Speedlite 470EX-AI

De Speedlite-flitser maakt het leven van de fotograaf een stuk makkelijker. De 470EX-AI geeft een reeks voorflitsen om te bepalen hoe het licht via het plafond of een wand kan worden weerkaatst en draait de flitskop vervolgens in de juiste stand. Een prijswinnende innovatie.

EISA Awards

Er werden maar liefst 18 EISA-awards uitgereikt en naast Canon vielen ook Tamron, Nikon, Sigma, Sony, Fuijifilm en Panasonic in de prijzen. Meer informatie over de EISA awards en in het bijzonder de winnende fotocamera's, objectieven en accessoires vind je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel