Sigma objectief ontvangt award en lovende woorden

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art bekroont met prestigieuze EISA award

Remco Stunnenberg 404 0
De European Imaging and Sound Association (EISA) bekroont het 14-24mm f/2.8 DG HSM Art objectief van Sigma met een prestigieuze award, de EISA DSLR Zoom Lens 2018-2019 (best product). Daarnaast ontving dit objectief zeer lovende woorden van de vakjury.

De EISA-awards worden gekozen en toegekend door een gerenommeerde jury bestaande uit redacteuren van 53 internationale tijdschriften op het gebied van consumentenelektronica. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de door consumenten gewenste kenmerken en klasse.

'Dit Sigma objectief is echt een indrukwekkende performer', aldus de vakjury. 'Het is zeldzaam om een extreme groothoekzoom als deze te vinden met zo'n hoge scherpte, vrijwel geen lineaire vervorming en amper een teken van chromatische aberratie. Het objectief heeft bovendien een extreem goede bouwkwaliteit en is stof en spatwaterdicht. Deze scherp geprijsde landschaps- en architectuurlens onderscheidt zich van de concurrentie en is beschikbaar voor full-frame DSLR's.'

Deze onderscheiding komt voor ons niet als een verrassing. Voor DIGIFOTO Pro 2.2018 gingen wij al op pad met dit objectief en ook wij waren er erg over te spreken. Zo gaven wij dit objectief op het gebied van scherpte een 9. Snelheid beoordeelde wij met een 8, bediening met een 9 en prijs/kwaliteit met een 8. Daarnaast kende wij een goud award toe aan de Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art.

Benieuwd naar onze hele review. Hier kun je DIGIFOTO Pro 2.2018 met daarin de complete review van dit objectief los bestellen. Uiteraard kun je hier ook de andere edities los bestellen. Kosten? €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

EISA Awards

Er werden maar liefst 18 EISA-awards uitgereikt en naast Sigma vielen ook Tamron, Nikon, Sony, Fuijifilm, Canon en Panasonic in de prijzen. Meer informatie over de EISA awards en in het bijzonder de winnende fotocamera's, objectieven en accessoires vind je hier.

Lees ook: Sony fotograaf Jason Lanier op stap met de Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art

Lees ook: De eerste Sigma City Beats staat online

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco