'Dit is een geweldig objectief'

Sony fotograaf Jason Lanier op stap met de Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art

Remco Stunnenberg 1518 0
Sinds eind juni van dit jaar is de Art-lijn van Sigma uitgebreid met de Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art, hét vlaggenschip binnen deze lijn. Sony fotograaf Jason Lanier nam dit objectief mee tijdens een recente trip naar Zuid Afrika. 'Wat een geweldig objectief is dit!'

Vanaf de introductie van het eerste f/1.4 objectief in 2012, de 35mm f/1.4 DG HSM Art, heeft Sigma constant haar f/1.4-lijn uitgebreid. Met de introductie van de nieuwe 105mm f/1.4 DG HSM Art, bestaat de collectie inmiddels uit 9 objectieven met een lichtsterkte van f/1.4. Al deze objectieven zijn ontworpen om de hoogste resolutie te combineren met een verbluffend contrast, waarbij optische aberraties tot een minimum zijn beperkt.

Sigma typeert de 105mm f/1.4 DG HSM Art als het vlaggenschip binnen de f/1.4 Art-lijn. Dit objectief is met grote precisie ontwikkeld om de hoogst haalbare optische prestaties te kunnen combineren met een prachtig bokeh.

Om een f-getal van 1.4 met een brandpuntsafstand van 105mm te kunnen combineren, is dit objectief uitgerust met 17 elementen onderverdeeld in 12 groepen, een onconventioneel aantal elementen voor een prime-objectief. Dankzij één asferisch glaselement, drie FLD- en twee SLD glaselementen minimaliseert het optische systeem aberraties en coma om de extreem hoge resolutie te kunnen leveren. Het gebied in focus is extreem scherp, terwijl het gebied buiten het scherpte vlak een prachtig bokeh-effect vertoond.

© Jason Lanier

Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art: favoriet objectief


De Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art is beschikbaar voor SIGMA, Nikon, Canon en Sony E-mount. Sony fotograaf Jason Lanier nam dit objectief mee tijdens zijn recente trip naar Zuid-Afrika en besluit dat hij een nieuw favoriet objectief heeft. 'This is an awesome lens and I think you guys are going to love it!'

Lees ook: Sigma 180mm f/2.8 EX DG OS APO HSM Macro, verbluffend goed

Lees ook: Sigma 70mm f/2.8 DG Macro ART, compromisloze scherpte

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco