Betaalbare middenformaat

Aankondiging nieuwe Hasselblad X1D II 50c

Siem van Woerkom 1123
Hasselblad heeft de X1D een upgrade gegeven. Wat is er nieuw?

De nieuwe Hasselblad X1D II 50C

Hasselblad heeft de X1D een upgrade gegeven. De camera kenmerkt zichzelf door uitstekende kleurdefinitie, 14 stops dynamisch bereik en de Hasselblad Natural Colour Solution (HNCS) technologie waardoor levensechte kleuren in je foto's overeenkomen met wat het menselijk oog ziet. Het 3,6-inch scherm op de achterkant van de camera is verbeterd en bevat nu 2,36 miljoen pixels , ook is er een verbeterde OLED elektronische zoeker (EVF) met 3,69 miljoen pixels en een hoge vergroting van 0,87x, gekenmerkt door een hogere resolutie, een snellere verversingsratio van het livebeeld en een nog snellere en intuïtievere bediening van de gebruikersinterface van de camera. De sluitertijdvertraging en ‘black out’ (verduisteringstijd) tussen de opnames is verkort en de opstarttijd is bijna gehalveerd ten opzichte van de eerste generatie. 

hasselblad

Verbeterde communicatie

De ingebouwde Wi-Fi- en USB-C-verbinding maken het mogelijk om een mobiele middenformaat workflow te creëren met Hasselblad's software; Phocus Mobile 2. Zo kan de fotograaf RAW- en JPEG-bestanden van volledige kwaliteit rechtstreeks vanaf de X1D II 50C overbrengen en zelfs RAW-bestanden kan bewerken op zijn iPad Pro. Dubbele SD-kaartslots, die nu de snellere UHS-II-standaard ondersteunen, zorgen voor optimale opslag mogelijkheden of gebruik te maken van de optie om een back-up te maken van beelden op een tweede kaart tijdens het fotograferen.

hasselblad

XCD Objectieven

Vanzelfsprekend kan de X1D II 50C gebruik maken van het volledige assortiment XCD-objectieven. Dit zijn momenteel 9 verschillende XCD-objectieven. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de HC/HCD-objectieven, V-systeem objectieven en XPan-objectieven via respectievelijk de XH-adapter, XV-adapter en XPan-adapter. Hierdoor beschikt de X1D II 50C over een zeer gevarieerde objectieven assortiment voor eindeloze creatieve mogelijkheden. Met de X1D II 50C kan de fotograaf de schoonheid van opnamen gemaakt met het middenformaat ook eenvoudiger buiten de studio brengen en de wereld om hem heen vastleggen met de beroemde, verbluffende beeldkwaliteit van Hasselblad. 

De adviesverkoopprijs exclusief BTW bedraagt € 5.000,-. Meer informatie over de exacte levertijd en beschikbaarheid voor de Benelux volgt nog.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem