Deze camera heeft een prijs van ruim 48 duizend Euro

Hasselblad H6D-400c Multi Shot in de praktijk

Remco Stunnenberg 1285 0
De Amerikaanse fotograaf Ty Poland bezocht recent het hoofdkantoor van Hasselblad in New York City voor een demonstratie van de nieuwste Hasselblad die deze week op de Nederlandse markt verschijnt, de Hasselblad H6D-400c Multi Shot. Deze midden formaat camera heeft een prijs van ruim 48 duizend Euro. Ja, je leest het goed!

Deze multi-shot camera biedt de professionele digitaliseringswereld een extreem hoge resolutie, uiterst nauwkeurige kleuren en adembenemende beelddetails, aldus Hasselblad. Multi-shot capture is een industriestandaard geworden op het gebied van reproductie van kunst en cultureel erfgoed voor de documentatie van schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken. Kortom, deze camera is bestemd voor bijzondere doelen, en een bijzondere doelgroep. 

Gebruiksvriendelijk

Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van digitale beeldverwerking combineert de multi-shot digitale camera volgens Hasselblad de ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid van de H6D met een geheel nieuwe dimensie van beeldkwaliteit en resolutie. Deze camera bevat alle technologieën en functies van de H6D single-shot camera ter aanvulling van de resolutie en kleurechtheid die alleen de multi-shot fotografie kan bieden.
Met een resolutie van 400MP in 6-shot multi-shot modus of van 100MP in 4-shot multi-shot modus en in single-shot modus, moet voor de multi-shot opname de sensor uiterst precies met 1 of 0,5 pixel worden verschoven. Om multi-shot foto's te maken, moet de camera op een PC of Mac zijn aangesloten.

400 MP


In de 400 MP multi-shot-modus worden 6 foto's gemaakt. De eerste 4 met een verschuiving van de sensor van telkens één pixel om ware kleurgegevens te verkrijgen. Deze cyclus brengt de sensor vervolgens terug naar het beginpunt. Dan worden er nog twee opnamen gemaakt door de sensor horizontaal 0,5 pixel en vervolgens 0,5 pixel verticaal te verplaatsen. Deze 6 opnamen worden daarna samengevoegd, resulterend in een enkele afbeelding van 400MP (2,4 GB 16-bits TIFF (23.200 x 17.400 pixels).

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco