Finland: ijskoud maar fotogeniek

Finland: ijskoud maar fotogeniek

Nadja Geskus 2373

Tijdens de winters in Finland worden de nachten veel langer, liggen er dikken pakken sneeuw en het wordt er koud, heel erg koud. Maar die winters zijn prachtige momenten om, ondanks die kou, er op uit te trekken en prachtige foto’s te maken. En dat is precies wat Oscar Keserci twee jaar lang heeft gedaan.

Winters in Finland

Het sneeuwseizoen in noord Finland begint al in november en duurt in ieder geval tot mei. In het binnenland van zuid- en midden Finland valt de eerste sneeuw vroeg in december en blijft liggen tot eind maart. Het scheelt dus wel aanzienlijk, maar laten we eerlijk zijn, zelfs de sneeuw die valt in zuid Finland zijn wij hier niet gewend. Hoe verder je naar het noorden gaat, hoe korter de dagen worden. Boven de poolcirkel is er op enig moment zelfs helemaal geen zonlicht meer. Maar dat wil niet zeggen dat het 24/7 donker is. Boven de zuidelijke hemel is het rond het middaguur een beetje licht. In de winter trekt Finland mensen aan die gaan skiën, langlaufen, ijsvissen of zelfs een rit met een hondenslee maken.
Winter in Finland

Prachtige foto’s

Oscar Keserci, geboren in Finland, groeide op op een klein Grieks eiland. In 2013 verhuisde hij terug naar Finland. Hij kocht zijn eerste DSLR en was gefocust op het fotograferen van de magische Finse natuur. Twee jaar lang fotografeerde hij de Finse winters. De resultaten zijn prachtig!

Foto’s gemaakt door Oscar Keserci

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja