Expo Frank, de afstudeertentoonstelling van 18 studenten van de Fotoacademie Amsterdam

Redactie DIGIFO... 1787 0
Nu de lente is aangebroken, is ook het afstudeerseizoen bij de verschillende fotografie opleidingen begonnen. Ook bij de fotoacademie van Amsterdam.

Hard werk

Na veel hard werk is het tijd om af te studeren en bij kunststudenten hoort hier een expositie bij, zo ook bij de studenten van de Fotoacademie van Amsterdam. De achttien studenten hebben zich allemaal in een andere richting ontwikkeld. Als kijker kun je veel portretten verwachten, maar ook bijvoorbeeld autonome-, documentaire- en landschapfotografie zal te bewonderen zijn bij Expo Frank.Afbeeldingspictogram

Someone Frank

De titel van deze expositie komt uit het Engels "Someone is frank if they state or express things in an open and honest way", maar iedere student heeft dit op een eigen manier ingevuld. Zo vertaalt het werk van Nathalie Dekker woorden naar beelden en brengt het werk van Tatchatrin Choeychom verschillende culturen dichter bij elkaar door middel van beeld.

Afbeeldingspictogram

Portretten

Veel werken geven daarnaast een nieuw soort invulling aan het genre portret, zo zijn gezichten niet altijd zichtbaar in de portretfoto’s en maakt fotograaf Arjan Spannenburg een serie “zelfportretten” met portretten en verhalen van anderen wiens verhaal op zijn eigen verhaal lijkt.

Afbeeldingspictogram

Waar, wanneer en hoe?

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei zullen alle werken samen komen in de eindtentoonstelling in Diemen. De Pastorie biedt als pand een extra beleving bij de foto’s met de originele details die er nog in te zien zijn.

 

Meer lezen over exposities? Lees ook:

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie