Dwars door China: de fotografische reis van Ruben Terlou

Dwars door China: de fotografische reis van Ruben Terlou

Nathalie Schram 871 0
In de tv-documentaireserie “Door het hart van China” gaf Ruben Terlou de kijkers al een blik in de moderniserende Chinese samenleving. Door zijn nieuwsgierigheid en beheersing van de taal weet hij mensen open te laten vertellen over hun situatie. Ook in het programma zagen we Ruben al achter zijn camera, maar nu zijn deze foto’s te bekijken in de tentoonstelling “Dwars door China”.


Camera

Tijdens zijn reis maakte Terlou een groot deel van de beelden met zijn Sony Alpha 7RII, maar ook in de presentatie van de beelden speelt Sony als partner voor de audiovisuele ondersteuning een grote rol. Zo heeft Sony verschillende hoge kwaliteit schermen en projectoren geleverd om ook het bewegend beeld in de expositie optimaal te kunnen tonen. Naast Sony werkten ook de VPRO en CinemAsia mee om de tentoonstelling van Terlou op te zetten in het hart van Mediastad Hilversum.

 

Doorbreken van het cliché

De beelden bieden zowel een inzicht op de ontwikkeling van het land als een intiem portret van een bevolking die leert omgaan met het verlies en de kansen die de modernisering brengt. Het filmische karakter van het werk van Terlou en zijn persoonlijke manier van omgaan met zijn onderwerp doorbreken het clichébeeld van China. De tentoonstelling is nog tot 27 mei te zien in Museum Hilversum.

 

Meer lezen over exposities? Lees ook: 


Meer lezen over Ruben Terlou? Lees ook:

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie