DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Granada

Redactie DIGIFO... 1436 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Zuid-Europa en gaan we naar Spanje.

Voor wie ooit Granada heeft bezocht: hij of zij verliest het beeld van de stad nooit meer uit het hoofd. Granada ligt in Andalusië en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad speelt een hoofdrol in de culturele geschiedenis van Spanje en kent Moorse, Joodse en Katholieke invloeden. Dat uit zich in architectonische wonderen omringt door zonnige vergezichten. Niet voor niets bevinden zich hier drie bouwwerken die op de werlederfgoedlijst van UNESCO zijn geplaatst.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Wonderschone architectuur: Alhambra

In Granada vind je fantastische architectonische werken. Denk aan het Generalife-paleis bijvoorbeeld, of de kathedraal van Granada. Maar ook het Alhambra, een Moors fort voorzien van Islamitische kunstwerken en boordevol schatten. Reden voor veel fotografen die geïnteresseerd zijn in architectuur en kunst om juist dit complexe fort te bezoeken. 

Tips voor fotografen

  • Heb geduld. Bepaalde dagdelen kleuren de stad in bijzonder mooi licht. Soms loont het om een halve dag te wachten voor de perfecte foto
  • Wees vriendelijk. Het temperament ligt er in Andalusië dik op en dat is in Granada niet anders
  • Durf eens de stad uit te trekken. De natuur rondom de stad is enorm de moeite waard voor fotografen die van vergezichten houden

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen in Granada. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie