DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga

Redactie DIGIFO... 1806 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij Trolltunga.

Trolltunga: de trollentong. Een rotsplaat die 350 meter boven het Ringedalsvatnet uitsteekt en daardoor een waanzinnig uitzichtpunt is. Maar... deze prachtlocatie is niet voor iedereen: wil je de Trolltunga bereiken dan moet je 23 kilometer wandelen (inclusief de terugweg) over een bergpad met maar liefst 1.000 hoogtemeters. En zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op weersveranderingen. Het weer kan snel omslaan en als je alleen in een t-shirt loopt kan je wel eens flink in de problemen raken.

Ben je echter fit genoeg, zijn de weersvoorspellingen goed en heb je genoeg warme kleren bij je, dan kan je beloond worden op één van de mooiste uitzichten van Noorwegen op een spectaculaire locatie.

Trolltunga© Rene Smith  - geüpload in onze Lezersgallery

Trolltunga©  Ludovico Alcorta - geüpload in onze Lezersgallery

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon

Hoe maak je daar de beste foto?

Zoals vaak bij landschapsfoto's, maak je ook bij de Trolltunga de mooiste foto's tijdens zonsopkomt en zonsondergang. Lastig, aangezien het een flinke wandeling is. Het is echter toegestaan om een tent op te zetten in de omgeving en de Noorse Toeristenvereniging heeft hutten in de buurt waar je zou kunnen overnachten, dus als je echt een spectaculaire foto wil, kan het raadzaam zijn om hier meerdere dagen voor uit te trekken.

Ook kan het heel spectaculair zijn om daar te zijn als het weer minder mooi is, maar zorg dat je weet wat je doet: het kan lastig zijn om snel hulp te krijgen.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie