DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Kinkaku-ji

Jasper van Bladel 1546

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij een Japanse tempel genaamd Kinkaku-ji.

Japan is een fotogeniek land met veel tempels, oude steden en fraai natuurschoon. De tempel Kinkaku-ji in Kioto is één van de meest bezochte en gefotografeerde tempels in het land. 

Deze tempel heet dus Kinkaku-ji, maar wordt ook wel de Rokuonji-tempel genoemd. Vrij vertaald betekent dat 'hertentuin'. In het gebied zijn meerdere tempels te vinden, maar het gouden paviljoen is de grootste publiekstrekker. Bonsaibomen en kersenbloesembomen omringen het gouden paviljoen, dat bovenop het water lijkt te zweven en bij stilstaand water een prachtige spiegeling heeft.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

De tempel is dus een veelbezochte trekpleister en daarom is het er doorgaans ook erg druk. Er is één uitkijkpunt vanaf waar je het uitzicht hebt zoals op bovenstaande foto te zien is. Het is een ideaal standpunt, vanwege de compositie en het spiegelende water. Nog één tip: wacht tot het water compleet stil is, want soms willen vissen of vogels nog weleens een rimpeling aanbrengen en dan is de spiegeling van het gouden paviljoen natuurlijk een stuk minder mooi.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper