DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Toscane

Jasper van Bladel 2790

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar het Italiaanse Toscane.

Toscane is voor veel mensen een bekend gebied, want jaarlijks gaan er duizenden Nederlanders op vakantie. Dat is niet voor niets. De mix tussen landschap, cultuur en genieten is één van de meest aantrekkelijke in Europa. Voor fotografen is het landschap een onuitputtelijke bron van inspiratie. Als je door het gebied rijdt kom je bij elke bocht en om elke hoek een fotogeniek uitzicht tegen. Daarbij is het licht, zeker in de ochtend en avond, erg speciaal en sfeervol. 

De steden, bijvoorbeeld Siena, Lucca, Florence en San Gimignano zijn ook buitengewoon mooi, gezellig en fotogeniek. Alle ingredienten voor een gevarieerde en prachtige fotoreportage zijn er aanwezig. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

In de ochtend en avond is het licht buitengewoon prachtig, dus we adviseren om dan op pad te gaan met de camera. Verder is er niet echt één fotopunt aan te wijzen, er zijn er gewoonweg veel te veel van. Het hangt er ook vanaf waar je van houdt, want zowel op landschapsgebied als op architectuurgebied heeft Toscane veel te bieden. Probeer in ieder geval de sfeer en het speciale licht te vangen met je camera.

Hieronder op de kaart vind je de omgeving van het prachtige stadje San Gimignano met al haar torens.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper