DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon

Redactie DIGIFO... 2507 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Antelope Canyon.

Antelope Canyon is een bijzondere plek. Deze smalle kloof in de woestijn van Arizona is een droomachtige plek waar kleuren en licht je het gevoel geven op een andere planeet te zijn. Fotografen weten deze plek al jaren te vinden en dit is ook de plek waar Peter Lik zijn foto Phantom maakte die eind 2014 werd verkocht voor een recordbedrag van 6.5 miljoen dollar. Niet zo gek dus dat fotografen vaak letterlijk in de rij staan om hier te kunnen fotograferen.Antelope Canyon© Raymond Widawski - geüpload in onze Lezersgallery

Antelope Canyon© Rosalina Rademaker - geüpload in onze Lezersgallery

Hoe maak je daar de beste foto

Antelope Canyon is tegenwoordig een drukbezochte locatie en zonder gids is het lastig om daar binnen te komen. Lokale Navajo-indianen geven elke dag rondleidingen en geven speciale photo tours op de momenten dat het licht het mooiste in de canyon valt. Zo kan je zeker zijn van een mooie foto.

Wil je toch liever een uniekere foto, dan ik het ook mogelijk om de kloof op een andere manier te bereiken, maar dit is niet geheel zonder risico. Het is mogelijk om met een kano de achterkant van de kloof te bereiken, maar houd rekening met acute modderstromen. In 1997 verloren 11 mensen door zo'n modderstroom het leven en in oktober 2006 was er een modderstroom die maar liefst 36 uur door bleef razen. Weet dus wat je doet voordat je op eigen houtje naar binnen gaat.

Coverfoto van Pauline Helders, geüpload in onze Lezersgallery.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie