DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Grand Canyon

Remco Stunnenberg 654 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in de Grand Canyon.

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt, steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen, is volgens metingen circa 2 miljard jaar oud.  


Hoe maak je daar de beste foto? 

De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept door de verschillende samenstellingen van de lagen in de successie. Bij zonsopkomst en zonsondergang kleurs het rode gesteente van de Grand Canyon fantastisch op. Dit zijn de momenten waarop je als fotograaf je slag moet slaan.

 
 

Lees ookDe mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sólheimasandur

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Kaapstad

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Bali

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco