DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Bodensee

Jasper van Bladel 1275 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar de Bodensee in het zuiden van Duitsland.

De Bodensee is een meer in het zuiden van Duitsland, al grenzen ook Zwitzerland en Oostenrijk aan het uitgestrekte meer. Het landschap rondom het meer is erg gevarieerd, waardoor je op een relatief klein landoppervlak toch verschillende soorten landschappen aan kunt treffen. De noordzijde van het meer is relatief vlak met leuke steden en dorpen die een verrassend mediterrane uitstraling hebben. De zuidzijde is fraai qua natuur doordat de Alpen hier al zichtbaar zijn. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

Wil je graag het meer fotograferen met op de achtergrond de hoge toppen van de Alpen, dan doe je er goed aan om aan de noordzijde van het meer te gaan staan voor je foto. Andersom zijn er natuurlijk ook voldoende mooie plekken te vinden. Probeer op het goede moment te fotograferen, een meer is al snel saai bij saai licht. In de ochend en avond heb je de beste kans op goed licht waarmee je de toch al bijzondere sfeer rondom het meer nog extra kunt benadrukken. Ook kun je voor extra diepte kiezen om een object in de voorgrond mee te nemen op de foto, zoals op deze foto met de boomtakken is gedaan. Dit werkt natuurlijk op allerlei plekken, niet alleen bij dit specifieke meer!

Het eiland Mainau is overigens ook behoorlijk fotogeniek en bestaat uit één grote botanische tuin met bijzondere flora en fauna.  

Handig: Een wereldkaart met mooie bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper