Mooie natuurfoto's in Duitsland schieten

Redactie DIGIFOTO Pro 852

Vind je het leuk om prachtige foto's van de natuur te schieten? Dan heb je ongetwijfeld al verschillende natuurgebieden in Nederland bezocht. Na een tijdje ben je echter uitgekeken op de Nederlandse natuur en dan wil je wat nieuws fotograferen. Het is dan verstandig om naar Duitsland te reizen. Duitsland ligt gelukkig in de buurt. De reistijd is dus beperkt en daarom kun je er ook voor een korte vakantie heen.

Duitsland is ook aantrekkelijk vanwege de vele natuurgebieden. Ga je met de auto? Vergeet dan niet om een milieusticker te kopen. Deze zijn verplicht in de Duitse steden. Maar welke natuurgebieden moet je als fotograaf sowieso in Duitsland bezoeken?

Zugspitze

De berg Zugspitze wordt gezien als een van de mooiste bergen in Duitsland. De berg bevindt zich in het zuiden van het land. De Zugspitze is voorzien van een moderne lift. Daarmee ben je binnen tien minuten op de top. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om naar de top te lopen. Dan heb je natuurlijk wel een goede conditie nodig. Het is namelijk een pittige tocht. De tocht is wel leuk voor fotografen, want tijdens de wandeling zie je veel moois van de natuur. Denk aan prachtige bomen, leuke dieren en nog veel meer.

Moezelvallei

Je hebt ongetwijfeld van de Moezelvallei gehoord. De Moezelvallei is echt een toeristische trekpleister in Duitsland. Het voordeel van wonen in Nederland, is dat je er binnen een paar uur al bent. Maar waarom is de Moezelvallei dan zo aantrekkelijk? In de eerste plaats zijn er authentieke dorpjes. Het lijkt alsof deze dorpjes uit een sprookjesboek komen.

Als fotograaf kun je dan ook prachtige foto's van de dorpen schieten. Je vindt er overigens ook veel aantrekkelijke natuurgebieden. Je kunt die natuurgebieden op verschillende manieren bezoeken. In de eerste plaats kun je door de gebieden wandelen, maar veel gebieden zijn ook voorzien van verharde fietspaden. Dit is ideaal voor mensen die binnen korte tijd meerdere gebieden willen ontdekken.

Jasmund

Duitsland is ook trotse eigenaar van verschillende nationale parken. Een van de beroemdste parken in Duitsland heet Jasmund. Het ligt in het noorden van Duitsland en is voorzien van prachtige rotsen. Deze rotsen liggen aan de zee en dit maakt het bijzonder aantrekkelijk voor mooie foto's. Een ander voordeel van dit nationale park is dat het er relatief rustig is. Je kunt dus in alle rust prachtige foto's schieten. Niemand loopt in de weg!

Het Zwarte Woud

Elke fotograaf moet eens het Zwarte Woud bezocht hebben. Volgens veel experts is dit een van de mooiste natuurgebieden van heel Europa. Het is niet alleen leuk om er foto's te schieten van de prachtige natuur, maar je gaat ook naar het Zwarte Woud voor leuke activiteiten. Ben je een liefhebber van wandelen? Dan is het Zwarte Woud echt iets voor jou. Het is namelijk echt een gebied voor de ervaren wandelaar. Er zijn uitdagende wandelroutes. De wandelroutes leiden je door de prachtige natuur, maar ook langs cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Staat een prachtige foto van een waterval nog op je verlanglijstje? Ook dan is een bezoek aan het Zwarte Woud ideaal voor jou als fotograaf. Je hebt er namelijk ook de watervallen van Triberg. Het is leuk om de watervallen in het echt te bewonderen. Ook kun je er prachtige foto's van schieten. Dan heb je een persoonlijke foto van de hoogste waterval van Duitsland in je collectie en dat is heel wat waard!

Bodensee

Duitsland kent ook fantastische meren. De meren vind je aan de Bodensee. Dit gebied ligt in het zuiden van Duitsland. Je kunt ook kamperen aan de Bodensee. Dit maakt het voor jou als fotograaf extra aantrekkelijk. Kamperen is namelijk hartstikke leuk en daarnaast relatief goedkoop. Je kunt dus tegen een scherpe prijs langdurig aan de Bodensee verblijven. Je hebt dus genoeg tijd om mooie foto's te maken. Ook kun je er terecht voor verschillende andere activiteiten. Denk aan zeilen, kitesurfen, zwemmen en nog veel meer.

Enkele aandachtspunten

In de inleiding gaven we al aan dat mensen die met de auto reizen een milieusticker nodig hebben. Zonder milieusticker kun je bepaalde gebieden niet betreden. Daarnaast kent Duitsland veel andere regels. Het wordt gezien als een mooi land, maar tegelijkertijd hebben ze ook strenge wetgeving. Om die reden is het belangrijk om je goed voor te bereiden.

Conclusie

Als fotograaf wil jij natuurlijk prachtige foto's van de natuur schieten. Het is dan verstandig om Duitsland te bezoeken. Duitsland kent namelijk verschillende prachtige gebieden en die hebben we in deze tekst besproken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie