DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Machu Picchu

Jasper van Bladel 859 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Zuid-Amerika en één van de beroemdste plekken van dat continent.

De Inca-stad Machu Picchu is één van de meest beroemde plekken in heel Zuid-Amerika. Deze stad is gelegen in het zuidoosten van Peru en ligt op meer dan 2400 meter hoogte. Niet alleen de stad zelf is adembenemend mooi, ook het landschap staat garant voor fraaie vergezichten en mooie foto-uitzichten. Deze eeuwenoude stad is nooit ontdekt door de Spanjaarden en is daarom (relatief) bewaard gebleven. Natuurlijk is het wel een ruine, maar veel segmenten en delen zijn nog te herkennen als huizen, verblijven en buitenruimtes. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

De beste tips is: ga vroeg. Probeer er voor alle toeristen te zijn, dan krijg je de meest onbedorven blik op het geheel. Ook het licht is dan natuurlijk veel specialer dan dat van de middag. Probeer de grootsheid van het geheel in beeld te brengen door ook de bergen en eventuele wolken in je beeld mee te nemen. Voor een andere insteek: kies voor details en maak een serie met close-ups.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper