DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Redactie DIGIFO... 1593 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje bij de Serengeti.

De Seregeti. De eindeloze vlaktes. Ruim 30.000 vierkante kilometer savannes en boslandschappen in Tanzania en Kenia. Dé plek om leeuwen, zebra's en giraffen te zien en daarom een absolute must voor iedere wildlife-fotograaf.

Serengeti© Rob Turk – Geüpload in onze Lezersgallery

Serengeti© Nico van Amstel - Geüpload in onze Lezersgallery

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga

Hoe maak je daar de beste foto?

Op je eigen houtje met je camera en statief de Serengeti doorlopen is niet heel verstandig. Niet alleen wordt het gebied bewoond door duizenden roofdieren, het gebied is ook half zo groot als Nederland. De kans op de mooiste foto's wordt dus vrij klein als je niet weet waar je moet zijn. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden om een goede safari te boeken met een professionele gids die vaak een goed inzicht heeft in waar de dieren op welk moment zijn. Wil je echt mooie plaatjes maken, dan is het ook mogelijk om een speciale fotosafari te boeken.

Het hele jaar is er wel wat te zien in het natuurpark, maar voor echt spectaculaire beelden is het aan te raden om rond oktober te reizen, zeker langs de Mara-rivier. Deze rivier ligt precies in het migratiepad van de hoefdieren en in het hoogtepunt proberen talloze gnoes veilig over te komen zonder gepakt te worden door krokodillen.

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie