DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Texel

Redactie DIGIFOTO Pro 4392

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar het waddeneiland Texel.

Je hoeft niet altijd ver te reizen om een indrukwekkend landschap te fotograferen. Vorige week waren we in Nieuw-Zeeland, maar ook in ons eigen land kun je je volledig uitleven met je camera. Daarom kijken we deze week eens naar één van onze waddeneilanden: Texel. Je bent er zo met de pont vanaf Den Helder en het is er prachtig. Diverse natuurgebieden liggen klaar om ontdenkt te worden en natuurlijk heb je een grote kustlijn om je op uit te leven. Het 'binnenland' is daarnaast ook best fotogeniek, met alle bijzondere schapenboeten: stallen die aan één kant een schuin dak hebben en aan de andere kant volledig recht zijn. Bijzonder is het natuurgebied De Slufter aan de westkant van het eiland. Dat gebied is deels toegankelijk en is een zoutwaterkwelder met een directe verbinding met de zee. Bijzondere plantensoorten zoals lamsoor groeien er naar hartenlust. Kortom: fotogeniek.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

Het blijft Nederland, dus het weer is altijd een zorgelijk punt op Texel. Het regent er vaak, maar dat hoeft je natuurlijk niet tegen te houden. In de zomer (juli en augustus) kleurt De Slufter paars door al het bloeiende lamsoor en dat is een erg fotogeniek gezicht. Ga in de gouden uurtjes voor interessant licht en je maakt prachtige landschapsopnamen vlakbij huis!

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie