DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Aruba

Christel de Wolff 1887

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje op Aruba

Aruba ligt in het Caribisch gebied voor de kust van Venezuela en behoort samen met Curacao en Bonaire tot de zogenaamde ABC-eilanden. Denk je dat het in Nederland lekker weer is? Op Aruba schijnt het hele jaar door de zon en je kunt dan ook het beste je strandspullen meenemen.

Er is echter nog wel meer te doen op het eiland dan alleen bruinbakken aan het strand. Ga eens op jeepsafari door het National Park Arikiok of duik in de Natural Pool. Even ontkomen aan de zon en op zoek naar een binnen activiteit? Dompel jezelf dan onder in de geschiedenis van Aruba in het archeologisch museum of bezoek Fort Zoutman. 's Avonds maak je een strandwandeling of duik je het bruisende nachtleven in!

Hoe maak je hier de beste foto's?

 

 

Op Aruba is het altijd mooi weer met temperaturen rond de 30 graden. Ga dan ook goed voorbereid op pad en bescherm jezelf en je apparatuur tegen hitte en de felle zon. Fotograferen onder extreem zonnige omstandigheden is vaak moeilijk omdat er harde schaduwen en overbelichte gebieden in je foto's ontstaan. Wil je dat uit de weg gaan, fotografeer dan de periodes waarin het licht wat zachter is rond zonsopgang en –ondergang.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Moskou

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sydney

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Athene

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Salar de Uyuni

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Praag

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

 

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel