DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Athene

Christel de Wolff 1852
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Athene.

Griekenland staat natuurlijk vooral bekend vanwege de vergane glorie van het Griekse Rijk. En precies dat is wat je er zult vinden. Het Parteon op de heuvel Acropolis bijvoorbeeld, het meest beroemde monument van de stad is – hoewel inmiddels vergaan tot een ruïne – nog steeds imposant om te zien.

Toch biedt ook het moderne Athene vele interessante plekken. Bezoek bijvoorbeeld het plein Omónia (Eendracht) waarin de waaier van drukke straten samenkomt. Een gemoedelijkere sfeer hangt er in Pláka, een oude volksbuurt ten noorden van de Acropolis.  Voor natuurliefhebbers is de nationale tuin Ethnikós Kípos een absolute must-see.

 

Hoe maak je hier de beste foto's?

 

 

In Athene zal je automatisch getrokken worden naar de vele toeristische trekpleisters van de stad. Je bent dan ook niet de enige die bijvoorbeeld de Acropolis op de foto wil zeggen. Kies je standpunt zorgvuldig uit zodat je zo min mogelijk anderen in beeld hebt. Ook kan het lonen om op minder drukke momenten te komen, in de vroege ochtend bijvoorbeeld is het vaak een stuk rustiger dan midden op de dag. Sowieso is het plannen van je activiteiten in de ochtend een goed idee, want het kan overdag behoorlijk warm worden in de Griekse stad.

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Brighton

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Moskou

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sydney

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

 

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel