DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Brighton

Christel de Wolff 2181

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Brighton.

Je zou het misschien niet zeggen aangezien de Engelsen altijd klagen over de regen, maar de zuidkust van dit eigenwijze eiland heeft eigenlijk een heel aangenaam klimaat. Er groeien zelfs palmbomen! Tussen de glooiende krijtrotsen vindt je hier vele badplaatsen met mooie kiezelstranden en boulevards met hotels en traditionele fish 'n chips restaurantjes.

de mooiste fotolocaties ter wereld: brighton

Meest bekende badplaats is Brighton, dat 's zomers totaal overstroomd met toeristen uit het nabij gelegen Londen. Brighton staat bekend om zijn grote pier met daarop een klein pretpark aan gokhuizen en attracties. Ook vindt je er een gigantisch reuzenrad. Zowel overdag met de blauwe zee op de achtergrond, als 's avonds – met sfeervolle lichtjes – is dit natuurlijk een enorm fotogenieke plek.

de mooiste fotolocaties ter wereld: brighton

Hoe maak je hier de beste foto's?

 

 

Brighton is het hele jaar door en op ieder moment van de dag een mooie plek. Toch raden we iedereen aan om op een nazomerse dag een bezoek te brengen aan de badplaats. Ga op zoek naar het gouden uurtje waarbij de ondergaande zon een prachtige warme gloed over de stad en diens witte gebouwen gooit. Het sfeervolle licht van de pier en de authentieke straatlantarens doen de rest. Een sfeervolle zonsopgang, wanneer de straten nog rustig zijn en de zon een pastelkleurige gloed over het landschap gooit, doet het natuurlijk ook altijd goed!

de mooiste fotolocaties ter wereld: brighton

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Lees ook: De Mooiste fotolocaties ter wereld: Solheimasandur

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Kaapstad

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Bali

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Grand Canyon

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Kolmanskop

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: New York

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Berlijn

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

 

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel