DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Praag

Christel de Wolff 2971 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Praag

Praag is de hoofdstad en de grootste stad van Tsjechië en wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd. Het historische centrum staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het grootste gedeelte van de bezienswaardigheden in Praag is te vinden in de binnenstad. Populair startpunt is het Oudestadsplein (Staromestké námesti) waar het astronomisch uurwerk te vinden is. Andere must-sees zijn het Wenceslausplein en de Karelsbrug uit 1357 die de populaire wijken Staré Mesto en Malá Strana verbindt.

Als je houdt van kerken en religieuze kenmerken is Praag echt de place to be. Er is een groot aantal kerken te vinden waarvan de bekenste de Sint-Vituskathedraal is. En midden in het historisch centrum vind je de joodse wijk Josefov met de oude Joodse begraafplaats en het geboortehuis van schrijver frans Kafka. 

Hoe maak je hier de beste foto's?

 

 

Ook voor moderne architectuur ben je in Praag aan het goede adres. Het opvallendste gebouw is de Zizkov-televisietoren van 216 meter hoog. En natuurlijk is er het Dansende Huis, dat niet zozeer hoog is maar vanwege de deconstructivistische bouwstijl enorm opvalt. Als je foto's wilt maken van deze bijzondere plekken in Praag probeer dan eens om een standpunt te kiezen dat niet voor de hand liggend is. Reken maar dat er meer toeristen foto's van de bijzondere gebouwen heeft gemaakt en jij wilt natuurlijk thuis komen met een bijzonder plaatje. Kortom, laat je creativiteit vloeien als je in de Tsjechische hoofdstad bent: Praag is jouw fotogenieke speeltuin. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Brighton

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Moskou

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sydney

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Athene

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Salar de Uyuni

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

 

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel