DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Rovinj, Kroatië

Christel de Wolff 4653 0

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Rovinj, Kroatië.

Kroatië beschikt over een prachtige kustlijn met diverse (schier-)eilanden. Op één van de mooiste schiereilanden ligt Rovinj. Het oude stadje is populair onder toeristen, maar ondanks de drukte blijft het een sfeervol plaatsje. Omdat het centrum autovrij is, waan je je in oude tijden terwijl je verdwaald in de vele authentieke straatjes die allemaal op één of andere manier naar de St. Eufemija kerk lopen, in het midden van het eiland. Je kunt deze kerk bezoeken en zelfs de 60 meter hoge toren beklimmen, wat echt een aanrader is vanwege het prachtige uitzicht. 

Rovinj staat bol van de gezellige kroegen en restaurantjes. Aan de haven licht een boulevard waarop je kunt genieten van je eten en drinken met een prachtig uizicht op de koop toe. In de omgeving van Rovinj vindt je nog Pula met haar beroemde amfitheater, Nationaal Park Brijuni en de Eufrasiusbasiliek in Porec. 

Hoe maak je de beste foto's in Rovinj?

 

 

Met name in de zomer kun je je hart ophalen aan Rovinj, de stad en diens inwoners komen dan echt tot leven. In de zomermaanden worden ook verschillende grote en kleinere evenementen gehouden. Zo start deze maand het zomerfestival dat tot en met augustus te bezoeken is. De straten van Rovinj zullen dan worden gevuld met diverse stijlen muziek. In augustus kun je als kunstliefhebber terecht in de Grisia straat waar alle galerijen hun deuren openen en de straat als het ware verbinden tot één openlucht kunstfestival. In September vindt het St. Euphemija festival plaats ter ere van Rovinj's beschermheilige. Houd je camera zeker bij de hand tijdens deze festivals om leuke straatfotografie beelden te schieten. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sydney

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Athene

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Salar de Uyuni

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Praag

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Aruba

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

 

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel