DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Salar de Uyuni

Christel de Wolff 1345 0
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Salar de Uyuni

Salar  de Uyuni is een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Het bevindt zich in het zuidwesten van Bolivia op een hoogte van 3650 meter. Dit mystieke gebied is ontstaan toen een reusachtig prehistorisch meer opdroogde. 

Als je besluit af te reizen naar Salar de Uyuni, moet je er niet op rekenen dat je de enige bent. Het is een belangrijke toeristische trekpleister waar dagelijks trips naartoe worden georganiseerd. Op zo'n reis bezoek je leuke plekken zoals de Isla Incahuasi, een vlakte waar enorme cactussen groeien waarvan de grootste wel 12 meter hoog is, de diverse 'eilanden' die boven de zoutvlakte uitsteken en het hotel dat volledig gemaakt is van zout. 

Hoe maak je hier de beste foto's?

Het buitenaards aandoende landschap is enorm fotogeniek en door de weidsheid van het landschap is er zelfs met grote drukte altijd wel een plekje waar je ongestoord kunt fotograferen. Wat we je absoluut kunnen aanraden is om Salar de Uyuni te bezoeken als het geregend heeft. Wanneer er water op de witte zoutvlakte ligt, verandert deze in een gigantische spiegel wat geweldige foto's oplevert. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Brighton

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Moskou

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Sydney

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Athene

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel