DIGIFOTO Pro Awards

Canon EOS R: uitstekend nieuw begin

Remco Stunnenberg 617 0
Met de Canon EOS R presenteerde Canon in september 2018 zijn eerste spiegelloze full frame camera. De EOS R is daarnaast de eerste full frame en kleinbeeld camera van Canon met een nieuwe bajonet sinds de introductie van het EOS systeem met EF bajonet in 1987.

De Canon EOS R is de eerste camera van een compleet nieuwe generatie Canon camera's. Maar nieuw of niet, fotografen die gewend zijn aan het “oude” Canon systeem voelen zich al snel vertrouwd met de EOS R. Zoals we dat gewend zijn bij Canon, zit alles op een logische plek. En ook de menustructuur van de Canon EOS R kent weinig geheimen voor de Canon-fotograaf. Toch is de body van de EOS R compleet nieuw. Zo is hij veel kleiner en lichter dan die van de spiegelreflexmodellen.

Canon EOS R: dijk van een camera

Daarnaast beschikt de Canon EOS R over een grote, nieuwe bajonetvatting en uiteraard een korte afstand van de bajonet tot de sensor. Ook heeft de Canon EOS R een draai- en kantelbaar scherm. Eindelijk! Dit biedt fotografen onder andere de mogelijkheid om ook vanuit onmogelijke posities een goede compositie te maken. Een uniek detail dat we nog niet eerder zagen op camera's is de M-Fn Multifunctionele balk, een zogenaamde touch bar naast de zoeker. Je kan er op tikken of swipen en hij is programmeerbaar. Zo kun je via deze bar de ISO of het diafragma regelen. Wat daarnaast uniek is aan deze camera, is het razendsnelle AF-systeem. Canon heeft met de Canon EOS R kortom een dijk van een camera neergezet.

Canon EOS R Prijs en info

Adviesprijs € 2.539,99

Info www.canon.nl

Beoordeling Canon EOS R

Beeldkwaliteit 9

Bediening 9

Behuizing 9

Award Canon EOS R

Benieuwd naar de hele review? Deze staat in DIGIFOTO Pro 5.2018. Je kunt deze en andere edities los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Lees ook: Canon RF 35mm f/1.8 IS STM macro

Lees ook: Canon RF 24-105mm f/4L IS USM

 

 


 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco