Bijzonder lichtsterk objectief van Canon aangekondigd

Introductie Canon RF 85mm f/1.2L USM

Christel de Wolff 299 0
Canon introduceert de nieuwste generatie van haar iconische 85mm f/1.2L objectief: de RF 85mm f/1.2L USM voor het Canon EOS R-systeem.

Na bekendmaking van de Canon roadmap voor objectieven is de Canon RF 85mm f/1.2L USM de eerste van zes objectieven met RF-vatting die Canon in 2019 introduceert. Het objectief wordt aangeraden door Canon Europe ambassadeur Félicia Sisco als met name ideaal voor het vastleggen van spontane portretten en stijlvolle bruidsfoto's. 

De RF-vatting is ontworpen voor het EOS R-systeem en herdefinieert volgens de maker de mogelijkheden van fotografie en videografie. De Canon RF 85mm F/1.2L USM is bovendien ontwikkeld op basis van feedback van gebruikers en heeft onder andere de geavanceerde technologische mogelijkheden gebruikt om zowel de beeldkwaliteit als de communicatie tussen objectief en body. 

Canon RF 85mm f/1.2L USM

De korte telelens van 85mm heeft de ideale brandpuntsafstand voor portretten vanwege het flatterende perspectief voor gezichten. Na de EF 35mm f/1.4L II USm is de 85mm de tweede lens in het Canon assortiment die gebruik maakt van de unieke BR-optische technologie, die axiale chromatische aberratie corrigeert. Zo bereik je met de Canon RF 85mm f/1.2L USM optimale scherpte. De asferische en UD-lenselementen verminderen bovendien lensafwijkingen. 

Snelle autofocus

De Canon RF 85mm f/1.2L USM is een van Canon's snelste AF-objectieven voor full-frame systeemcamera's. De f1.2 diafragma zorgt voor een geringe scherptediepte met fraai bokeh. De lensopening laat het onderwerp van het beeld springen, ideaal voor portretfotografie. Door gebruik te maken van dezelfde ringtype USM-motor als de RF 50mm f/1.2L USM, zorgt de 85mm voor snel en nauwkeurig scherpstellen en kun je bewegende objecten gemakkelijk volgen binnen het beeldveld. 

Prijs en beschikbaarheid Canon RF 85mm f/1.2L USM

De Canon RF 85mm f/1.2L USM is vanaf eind juni beschikbaar voor een adviesprijs van € 3049,99.  

Meer informatie vind je op de website van Canon

Sample foto via Canon
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel