Sport in de vroegere Zuid-Afrikaanse cultuur

Sport in de vroegere Zuid-Afrikaanse cultuur

Nadja Geskus 2164

Andile Buka maakte een indrukwekkende serie over Zuid-Afrikaanse atleten die zich door moeilijke omstandigheden moesten wanen. Sport werd namelijk gezien als een ‘blanke man’ activiteit.

Andile Buka

Als autodidact fotograaf maakt Andile Buka prachtige series die al in tal van groepstentoonstellingen in Johannesburg en Kaapstad te zien zijn geweest. Dit jaar zal zijn werk te zien zijn in het Brighton Museum & Art Gallery.

Het werk wat Buka tegenwoordig maakt richt zich met name op de verhalen van mensen en hun doorzettingsvermogen. Door naar de locale bevolking in verschillende gemeenschappen te stappen en te luisteren naar hun verhalen, krijgt hij goede inzichten in hun levens. Vervolgens documenteert hij hun verhalen in prachtige series.

Sartists Sports

De portretreeks Sartists Sports is ontstaan uit ideëen over wat het betekent om zwart of Afrikaans te zijn in de moderne samenleving. In de serie zijn Zuid-Afrikaanse mensen gekleed in koloniale mode. Buka wil met deze reeks de treurige geschiedenis van Zuid-Afrika laten zien en hij wil aantonen hoe belangrijk sport is in de Zuid-Afrikaanse cultuur.

Meer van Andile Buka is te zien op zijn Tumblr, Instagram of Twitter.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja