Durf jij het aan?

Sony World Photography Awards 2019 nog open voor deelname

Christel de Wolff 1845 0
Je kunt je nog steeds inschrijven voor deelname aan de 12e editie van de Sony World Photography Awards. Ook kondigde Sony drie nieuwe categorieën voor de 2019 editie aan.

De Sony World Photography Awards zijn opgezet door de World Photography Organisation en gelden als een van 's werelds meest veelzijdige fotografiewedstrijden. De beste hedendaagse fotografie van het voorbije jaar wordt tijdens de Awards in de schijnwerpers gezet. De organisatie biedt fotografen van over de hele wereld publiciteit, zichtbaarheid en kansen.  Er wordt aandacht besteed aan oud en nieuw werk van fotografen. Deelname is gratis, je kunt je aanmelden via de website van World Photo.

Nieuwe categorieën

De Awards zijn opgedeeld in vier segmenten.Professional, Open, Youth en Student. Binnen deze segmenten zijn er verschillende categoriën om op in te schrijven. Voor het nieuwe jaar worden drie nieuwe categorieën toegevoegd aan de toch al veelomvattende prijs. In Open wordt de 'Creative' geïntroduceerd. In Professional worden 'Brief' en 'Documentary' toegevoegd. Met deze nieuwe categorieën hoopt de organisatie een beroep te blijven kunnen doen op een breed scala aan hedendaagse fotografen. De volledige beschrijvingen van de segmenten en de categorieën vind je hier

2019 prijzen en deadlines

Alle categoriewinnaars van de segmenten Professional, Open, Youth en Student ontvangen digitale fotoapparatuur beschikbaar gesteld door Sony. Daarnaast worden er geldprijzen uitgereikt, namelijk 25.000 dollar voor de titel 'Photographer of the Year' en 5.000 dollar voor de winnaar in het segment Open.

Het werk van de winnaars plus veel van de genomineerde werken worden tentoongesteld tijdens de jaarlijkse Sony World Photography Awards Exhibition in Londen. De beelden worden tevens gepubliceerd in het Award-boek.

Als je mee wilt doen aan een van de segmenten kun je maar beter de onderstaande deadlines in je agenda schrijven:

30 november 2018 sluit de deelname aan Student
4 januari 2019 sluiten de inschrijvingen voor Open en Youth
11 januari 2019 sluit de mogelijkheid om deel te nemen aan  Professional

De volledige beschrijving van de segmenten en categorieën bekijk je via deze link. Nadat je je hebt ingelezen kun je hier aanmelden voor deelname aan de Sony World Photography Awards. 

Winnaar 2018

De winnaar van de Sony World Photography Awards van 2018 is Alys Tomlinson. Hij won met zijn serie 'Ex-Voto' over de rol van pelgrimstochten.  Hij zegt over de impact die het winnen van de prijs op hem had: "De benaming Fotograaf van het Jaar betekent enorm veel voor mij. Het is geweldig om erkend te worden voor wat ik doe, voor datgene waar ik zo betrokken bij ben en wat mijn passie is."

Lees meer: Winnaars Sony World Photography Awards 2018 bekend gemaakt

Sony Grants

De Sony Grants bieden eerdere Award-winnaars de kans om zich verder te ontwikkelen en na de Awards een blijvende relatie met Sony te onderhouden. De ontvangers worden gekozen uit eerdere Award-winnaars en genomineerde fotografen in de segmenten Professional en Student.

De ontvangers van de Student Sony Grant 2018 zijn Alys Tomlinson (Verenigd Koninkrijk), Luca Locatelli (Italië), Tom Oldham (Verenigd Koninkrijk) en Balasz Gardi (Hongarije). Zij ontvangen allemaal 7.000 dollar om in het komende jaar hun eigen project te ontwikkelen. De beelden die hieruit ontstaan worden in 2019 op de Sony World Photography Awards Exhibition in het Somerset House te Londen tentoongesteld.

De Sony Grants worden ook uitgekeerd aan studenten. Dit jaar gaan ze naar Morgan Mulholland (Zuid-Afrika), Anshul Mehrotra (India) en Cao Hongmei (China). De studenten ontvangen 3.500 dollar om een door Sony en World Photography Organisation opgezet samenwerkingsproject te ontwikkelen. De resultaten hiervan zullen ook worden tentoongesteld in Londen.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel