Winnaars Red Bull Illume Photo Contest 2019

Winnaars Red Bull Illume Photo Contest 2019

Eefke Burg 1305
De winnaars van de 5e Red Bull Illume Photo Contest 2019 actiesportfotowedstrijd zijn onlangs bekendgemaakt. Net als in voorgaande jaren zijn de afbeeldingen een uitstekend voorbeeld van wat sport- en avontuurfotografie in staat is.

De winnaars van de Red Bull Illume Photo Contest 2019 werden bekendgemaakt tijdens een groot evenement in het Lumen Museum of Mountain Photography, op 7,5 meter boven op Plan de Corones in Zuid-Tirol, Italië. Elf categoriewinnaars en één algemene winnaar werden geselecteerd uit een record van in totaal 59.551 ingezonden afbeeldingen. Verschillende nieuwe categorieën zijn opgenomen in de wedstrijd van dit jaar, waaronder ‘Best of Instagram,’ ‘Moving Image,’ ‘Emerging’ en ‘Raw.’

Red Bull Illume Photo Contest 2019 Overall Winner

De grote winnaar van de Red Bull Illume Photo Contest 2019 was de Franse fotograaf Ben Thouard die de hoogste onderscheiding kreeg als de Red Bull Illume Overall Winner en winnaar van de Energy award voor zijn prachtige onderwaterfoto genomen in Teahupo’o, Tahiti.

Wings: Bij deze awardwinnende foto door Philip Platzer, Oostenrijk, schommelt atleet Marco Fürst op een griezelige luchtballonschommel in Fromberg, Oostenrijk.

'Raw', een categorie die probeert foto's te belonen die in de camera zijn gemaakt en waarvan wordt gezegd dat ze 'niet bijgesneden, niet aangeraakt en geen filter hebben' is gewonnen door de Amerikaanse fotograaf Noah Wetzel voor zijn spectaculaire beeld als mountainbiker rijden onder de totale zonsverduistering in Teton Valley, Wyoming. Dit ongelofelijke beeld werd door middel van een dubbele belichting vastgelegd.

De Creatief door Skylum award werd gewonnen door Denis Klero, Rusland, voor zijn visueel opvallende beeld van Paul Alekhin die de seizoensverandering in Streetfire Club, Moskou, Rusland viert.

DeEmerging by Red Bull Photography award werd gewonnen door Jean-Baptiste Liautard, Frankrijk met dit gespiegelde schot van Jeremy Berthier op zijn parcours in Bourgoin-Jallieu, Frankrijk.

De winnaar van het beste van Instagram door SanDisk is Baptiste Fauchille, uit Frankrijk, met een foto van een vriendenreis waarop Alex Bibollet in Fillinges, Frankrijk is vastgelegd.

De innovation by Sony award ging naar Laurence Crossman-Emms uit het Verenigd Koninkrijk, met het prachtige beeld van Katy Winton die met een BMX door een plas in Blaenau Ffestiniog, Noord-Wales, Verenigd Koninkrijk fietst.

Masterpiece van EyeEm werd gewonnen door Lorenz Holder, Duitsland, voor zijn foto van Senad Grosic die vliegt op een magische Game of Thrones locatie, The Dark Hedges, Noord-Ierland.

De Lifestyle award werd uitgereikt Alexander Wick, Duitsland, voor zijn eerbetoon aan Philipp Bankosegger, Chris Rudolph en Luke Lalor die een dutje doen bij Salathé Wall, El Capitan, Yosemite National Park, VS.

De Playground award werd buitgemaakt door Lorenz Holder, Duitsland, met een shot van Vladic Scholz in het surrealistische viaduct van Ouse Valley, Zuid-Engeland.

Foto’s Red Bull Illume Photo Contest 2019 bekijken in expositie of koffietafelboek

De winnende afbeeldingen, samen met alle finalisten, kunnen worden bezocht als onderdeel van de Red Bull Illume Exhibition Tour die over de hele wereld te zien is of in het koffietafelboek die in beperkte oplage wordt uitgebracht.

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke