Op reis? Neem de volgende camera gear mee!

Redactie 1639 0
Klein, kleiner, kleinst. Als je op reis gaat kan je door de omgeving fantastische foto's maken, maar het is daarbij wel fijn dat alles wat je mee wil nemen in een zo klein mogelijke tas past. We hebben de mooiste compacte camera's en objectieven voor op reis voor je op een rijtje gezet.

De beste camera gear voor op reis

Ok, ok, het is niet bepaald makkelijk om de 'beste' camera voor op reis te selecteren. Elke fotograaf stelt immers andere eisen aan hun camera en dus is het niet mogelijk om een 'one size fits all' camera te selecteren. Onderstaande camera's zijn in onze ogen echter goede opties voor op reis. We hebben daarbij uiteraard gelet op de beeldkwaliteit, maar ook op zaken als gewicht en formaat.

Fujifilm X-T3

Fujifilm staat er natuurlijk bekend om hun kleine, handzame modellen die daarnaast zeker niet onderdoen qua prestaties. De Fujifilm X-T3 weegt slechts 539 gram en is met 132,5 x 92,8 x 58,8 mm een compact lichtgewicht voor op reis. Handig is ook dat de camera weather-sealed is, wat ervoor  zorgt dat je toch kan fotograferen ondanks de soms verre van ideale omstandigheden op reis.

Lees ook de volledige review die we over deze camera schreven hier:  Review: Fujifilm X-T3

Nikon D750

De Nikon D750 is een goede full frame die met name goed scoort in moeilijk licht. Dit zorgt ervoor dat je als je op reis bent zelfs in kerken met weinig licht goed kan fotograferen. Ook deze camera is weerbestendig. De Nikon D750 gaat al een tijdje mee, waardoor je veel waarde krijgt voor je geld. Met de huidige cashbackactie van Nikon krijg je €200,- korting op deze camera, waardoor je de Nikon D750 kan aanschaffen voor slechts € 1.399,-. Dat is niet verkeerd voor een full framecamera. (Actie geldt nog tot 31 juli).

Lees hier ook wat meer over deze camera.

Handige objectieven voor op reis

Het liefst gebruik je op reis een veelzijdig objectief, dat tegelijkertijd niet te zwaar is en kleine afmetingen heeft.

Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2

Klein, licht.. De Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2 heeft het allemaal. Met een maximale diafragmaopening van f/2.8 kan je ook in donkere plekken aan de slag. De Anti-Reflection eXpand coating zorgt ervoor dat je geen last hebt van ghosting of blinde vlekken. Tamron heeft ook een actie beschikbaar waardoor je met korting een dergelijk objectief kan aanschaffen. Kijk hiervoor ook hier.

Afbeelding geschoten met de Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2

Yongnuo EF YN 50mm f/1.8 Nikon

Met een prijs van slechts € 79,00 kan je je aan de Yongnuo EF YN 50mm f/1.8 Nikon geen buil vallen. Het super compacte objectief heeft een prachtige ronde bokeh en is door zijn handzame formaat gemakkelijk mee te nemen op reis.

Handig voor onderweg

ThinkTank SubUrban Disguise 10

Als je op reis bent wil je vooral dat je apparatuur niet te veel opvalt. Met de ThinkTank SubUrban Disguise 10 kan je onopvallend reizen zonder dat mensen doorhebben dat je een cameratas bij je hebt. De compacte tas biedt ruimte voor één DSLR of spiegellozecamera met één of twee objectieven.

Heb je nog tips op het gebied voor camera's onderweg die je graag met ons wil delen? Schrijf ze neer in de opmerkingen hieronder.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie