Apart bijbaantje

Bizar: professionele duiven-schrikkers voor kiekjes in Thailand

Siem van Woerkom 874 0

Wil je een perfect shot van je trip naar Thailand in je vakantieboek? Op veel plekken kan je gebruik maken van mannen die duiven door je foto zullen laten vliegen.

Nieuwe trend in Thailand

Aan influencers is geld te verdienen.. En aan toeristen ook. De combinatie hierin is helemaal goud waard. De lokale bevolking in Thailand weet dat ook, dus sommigen van hen zijn een behoorlijk eigenzinnig bedrijf begonnen. Ze maken zwermen duiven bang, zodat ze door het frame vliegen en de Instagram-foto's van toeristen minstens 30% aantrekkelijk maken (hun statistieken...).

Tha Pae Gate is een plaats waar zowel zwermen duiven als zwermen toeristen samenkomen. Veel mensen maken hier een foto van zichzelf terwijl ze voor het rode bakstenen fort staan (een iconisch beeld in Thailand). En velen van hen willen dat de duiven om hen heen wapperen en vliegen. Maar ja, hoe krijg je dat nu op de meest ideale manier voor elkaar? Door gebruik te maken van zogenoemde 'pigeon boys'.

Blijkbaar kan het mensen niet schelen dat hun foto's met vogels om hen heen ongeveer hetzelfde zijn als duizenden andere Instagram-foto's vanaf dezelfde plek. Dus ze zijn bereid wat geld te betalen aan deze 'pigeon boys' om hen te helpen de perfecte opname te maken.

Lekkere verdiensten

We hebben een video aan dit artikel toegevoegd zodat er te zien is hoe de vork precies in de steel zit. Dit is hoe het werkt: na ontvangst van 20 baht (50eu cent) zetten ze de vogels bij elkaar voordat ze met hun voeten stampen of met een vlag zwaaien om de vogels rond het onderwerp te laten verspreiden. Er zijn ten alle tijden enorm veel duiven aanwezig dus het eindresultaat levert altijd indrukwekkende beelden op.

Een wettelijk minimum dagloon in Thailand ligt tussen 308 en 330 Thaise baht. Als je je afvraagt hoeveel deze 'duivenspookers' verdienen, kan het zelfs iets hoger gaan dan dit. De 30-jarige Noon zegt dat ze ongeveer 350 Thaise baht (dat is ongeveer 12eu) per dag verdient door duiven weg te jagen voor toeristenfoto's. De mensen met de gekke vogel wens blijven namelijk maar komen!

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem