Waarom hadden wij dit niet als kind?

DJI komt met heuse Robot

Siem van Woerkom 734
DJI, normaal bekend van hun drones en stabilizers, hebben een nieuw product aangekondigd; een robot.

DJI Robot

DJI, die we normaal kennen van hun drones en sterke stabilizers zoals de DJI Ronin en DJI Osmo hebben afgelopen weekend een totaal ander product aangekondigd, namelijk een robot. De Robomaster S1 heeft als taak het ondersteunen van de taak om kinderen en volwassenen te leren coderen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een mobiel connectie te maken met het apparaat, codes in te voeren en de robot deze uit te laten voeren. 

dji

Robomaster S1

'The RoboMaster S1 is a game-changing educational robot built to unlock the potential in every learner.' Aldus een woordvoerder van DJI. Het is gaaf om te zien dat het bedrijf zo betrokken is om de jeugd meer kennis te laten maken met dingen als coderen en zo opleidingen in de ICT spannender en aantrekkelijker te maken. 

De robot is uitgerust met een hoge megapixel camera op de voorzijde waardoor het mogelijk is om net als met een Drone verbinding te maken en de beelden van de camera rechtstreeks live op je scherm te zien. Dit is vooral gaaf wanneer er met de robot geraced wordt. Verder is het mogelijk om plasic kogeltjes te schieten met de robot (die ook wel wat weg heeft van een tank) en bevat de body sensoren om ervoor te zorgen dat hij ook uit zichzelf rond om objecten heen kan rijden enz. 

Voor fotografen en filmers is dit een spannende ontwikkeling omdat dit ervoor zou kunnen zorgen dat we binnen nu en een korte tijd robots kunnen zien die volledige dslr body's kunnen dragen waardoor we een soort land-drone kunnen krijgen. Zodat je net als robots die normaal alleen in het leger beschikbaar zijn, video's kan maken op plekken waar je normaal niet zou kunnen komen, zoals kleine ruimtes enz. 

dji
afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem